ZOO Antwerpen brengt met musical ‘OBAIA’ een ode aan de natuur

ZOO Antwerpen brengt met musical ‘OBAIA’ een ode aan de natuur

30 augustus 2021 0 Door Deugenieten

In het voorjaar van 2022 pakt ZOO Antwerpen uit met de nieuwe musical ‘OBAIA’. De musical staat helemaal in het teken van de natuur en de schoonheid van Moeder Aarde.

Muziek zit al eeuwenlang in het DNA van de dierentuin. Dat bewees ZOO Antwerpen in 2018 met de musical ‘ZOO of Life’ ter ere van haar 175ste verjaardag. In het voorjaar van 2022 wil ZOO Antwerpen met de nieuwe musical ‘OBAIA‘ de hele familie meenemen op een wonderlijke reis. Het wordt een totaalbeleving waarin een inspirerend verhaal tot leven zal komen met hemelse muziek, zang en dans in een magisch decor. “Musical ‘OBAIA’ is een ode aan de natuur. In de voorbije coronaperiode hebben we samen ontdekt hoe belangrijk die voor ons welzijn is. We willen de mensen opnieuw verliefd laten worden op de schoonheid van Moeder Aarde”, vertelt producent Anja Stas.

Het vijfde element

De musical draait rond Obaia, het vijfde kind van Moeder Aarde en meteen het buitenbeentje. Haar twee zussen en broers zijn Water, Aarde, Lucht en Vuur. Elk hebben zij een dier als metgezel: een avatar. Die vier dieren zijn een vis, een olifant, een kraanvogel en een leeuw.

En dan is er Obaia, het vijfde kind van Moeder Aarde. Obaia krijgt geen dier als metgezel maar het boek van alle kennis. Pas wanneer Obaia zich losmaakt van haar boekenwijsheid en eropuit trekt om de wereld van elementen en dieren te verkennen en in al haar glorie te ervaren, komt ze in balans en tot inzicht. Maar hebzucht loert om de hoek en brengt de dieren en de natuur in gevaar. Het is nog niet te laat als Obaia op tijd haar bestemming bereikt en samen met haar broers en zussen Moeder Aarde kan redden.

Indrukwekkend team

Het creatieve team achter ‘OBAIA’ bestaat uit indrukwekkende namen, allemaal stuk voor stuk gekend in hun sector. Het idee ontstond bij producent Anja Stas en creatief leider Luc Stevens die meteen ook de regie voor zijn rekening neemt. Het script komt uit de pen van Allard Blom en componist Pol Vanfleteren schreef de muziek waarop choreograaf Elias Lazaridis de dansers in goede banen leidt. Decor, kostuums en rekwisieten zijn van de hand van Joris van Veldhoven, terwijl de pruiken en grime gecreëerd zijn door Harold Mertens en Wouter Somers.

Ook de cast bestaat uit heel wat bekende namen: Elke Buyle, Pieter Casteleyn, Pieter Jan De Paepe, Goele De Raedt, Isabelle Heremans, Wanda Joosten, Brent Pannier, Laura Seys, Lotte Stevens en Joke Van Robbroeck.

Wie zich graag wil onderdompelen in deze wonderlijke totaalbeleving voor het hele gezin, kan de paasvakantie van 2022 alvast in de agenda noteren. Tickets bestellen kan op de website van Koningin Elisabethzaal. Een dagbezoek aan ZOO Antwerpen is inbegrepen in het musicalticket.

Lees ook: Lego viert 20 jaar Harry Potter met unieke verzamelset

Volg ons op sociale media of contacteer ons