Voisin, de ideale buur om lekker bij te chillen met een cocktail en een hapje

Voisin, de ideale buur om lekker bij te chillen met een cocktail en een hapje

6 augustus 2021 0 Door Deugenieten

Gezellig bij de buren binnenlopen voor een lekker hapje en een heerlijke cocktail of frisse pint, dat is precies wat je doet bij bistro-bar Voisin in Elsene.

De hoofdstad is een ideale plaats om, tijdens één of meerdere dagen, op verkenning te gaan. Boeiende musea, verborgen parkjes, architecturale pareltjes,… Er valt heel wat te ontdekken in Brussel. Wie zijn honger en dorst tussen het vele wandelen door wil stillen, heeft een zeer ruime keuze aan bars, bistro’s en restaurants.

Gezellig bij de buren

Eén van die leuke plaatsen waar je bij een hapje en drankje kan genieten is bistro-bar Voisin in Elsene. Deze eetgelegenheid ligt midden de Kasteleinswijk, een hippe wijk vol trendy plekjes om je honger en dorst te verslaan. De buurt staat bekend om zijn vele prachtige geklasseerde woningen. Het bekende Hortamuseum, gevestigd in het huis en het atelier van architect Victor Horta, bevindt zich op een steenworp van Voisin.

Bij het binnenkomen van Voisin valt meteen de grote turqoise bar met marmeren blad op. Turquoise en geel zijn trouwens de accentkleuren die doorheen de hele zaak terugkomen. Het interieur oogt industrieel modern. De ruwe bakstenen muren en de houten plankenvloer stralen, in combinatie met het retro meubilair, warmte en gezelligheid uit.

Vooraan staan enkele hoge tafels met bijhorende barstoelen, iets verder staan gewone tafels om te genieten van eten en drinken. Helemaal achteraan, om het hoekje, zit een lager gelegen gedeelte met enkele tafeltjes. Het is de ideale plek om een kleine groep te ontvangen maar evengoed voor romantische zielen die liever wat meer privé willen dineren.

Wij kozen voor een tafeltje naast de opvallende blauwgroene tegeltjesmuur. Zit je liever buiten, dan is dat geen probleem. Doordat Voisin op de hoek van twee straten zit is er langs beide kanten vooraan plaats voor terrastafels en -stoeltjes.

Heerlijke gerechten om te delen

We beginnen de avond met een heerlijk verfrissende cocktail op basis van gin en tonic. ‘Waterlooser’ bevat het Belgische Panda Gin en is verfraaid met braambessen, ‘Blossom Gin’ is een mix van gin met orange blossom & lavender tonic en wordt afgewerkt met rode besjes en een vleugje limoen.

De menukaart van Voisin is klassiek ingedeeld in voor- en hoofdgerecht maar speelt toch volledig in op het principe van foodsharing. Zo kan je als hapje bij je cocktail kiezen uit ‘schaaltjes’ of ‘planken’. Een plank kan bestaan uit kazen, charcuterie of een mix van beide. Ook een vegetarische plank is mogelijk met burrata en een selectie van marktgroenten. Wie kiest voor de schaaltjes heeft keuze uit zeven gerechten. Wij gaan voor de kroketten met Comté-kaas en champignons en die met paprikamascarpone en chorizo. We bestellen ook de tartaar van rundsvlees met mierikswortel en noten alsook een gravlax van zalm met citrus.

De hapjes zijn leuk gepresenteerd en zijn ook erg smaakvol. Ze gaan dan ook erg vlot binnen, net als de heerlijke cocktails trouwens. Daarna volgen de hoofdgerechten die je eveneens perfect kan delen. We gaan voor een tagliata van West-Vlaams rood en voor een tataki van tonijn. Het kort gebakken rundsvlees is mals en smaakt sappig, de tonijn is perfect geroosterd zodat hij nog lekker mals en vol smaak zit. Beide bordjes ogen erg leuk, wat het een feest maakt om op te eten én te delen.

Omdat we ons dankzij de ongedwongen sfeer helemaal thuis voelen, besluiten we nog even te blijven hangen en te genieten van een welverdiend dessert. Uit de vier voorgestelde gerechten gaan we voor een chocolademoulleux. Die is lekker smeuïg en zijn zoete smaak gaat perfect samen met de ietwat zure smaak van de bessen.

Een plek om te genieten

Bij de ‘buren’ in de Kasteleinswijk is het heerlijk vertoeven: ontspannen en erg lekker. Voisin weet hoe ze hun gasten moeten verwennen. De gevarieerde kaart bevat voor iedereen iets lekkers: Ben nu je vlees- of visliefhebber, vegetariër of veganistisch. Jerôme Clive, chef-kok van de bistro-bar, schotelt je met de glimlach een passend gerecht met kwaliteitsvolle producten en een originele Voisin-toets voor.

Ook wie enkel voor een drankje langskomt wordt bij Voisin met open armen ontvangen. De drankenkaart bevat heel wat lekkere cocktails en verschillende soorten Belgische bieren. De wijnkaart is bovendien erg uitgebreid en bevat enkele heerlijke biodynamische, natuurlijke wijnen.

Ben je in de buurt of breng je graag een bezoek aan deze gezellig buur(t)? Breng dan zeker je familie, vrienden, collega’s en – waarom ook niet – je buur mee. Wedden dat jullie er een leuke tijd beleven?

Nieuwsgierig naar ‘Voisin’? Je vindt de bistro-bar in de Notarisstraat 31 in Elsene. Meer info op voisin-bistrobar.be.

Lees ook: DJO, de bistro-bar waar foodsharing en gezelligheid centraal staan

Volg ons op sociale media of contacteer ons