DJO, de bistro-bar waar foodsharing en gezelligheid centraal staan

DJO, de bistro-bar waar foodsharing en gezelligheid centraal staan

23 juli 2021 0 Door Deugenieten

Bistro-bar DJO serveert een perfecte balans tussen heerlijke cocktails en lekker eten in combinatie met een gezellige sfeer die uitnodigt tot urenlang tafelen.

Tijdens een zomerse dag is de hoofdstad een ideale plaats om op ontdekking te gaan. Ook Deugenieten leert er nog elke keer nieuwe plekjes kennen. Omdat we van al dat wandelen en rondneuzen honger en dorst krijgen, vinden we het leuk om ’s avonds gezellig na te praten bij een lekker hapje en drankje.

Bistro-bar met secret garden

Een van onze nieuwe culinaire ontdekkingen is bistro-bar DJO, gelegen tussen Sint-Gillis en Elsene. DJO is een plek waar je lekker kan eten en drinken en waar de sfeer gericht is op een filosofie van delen en gezelligheid. Het is een ideale plek om aan foodsharing te doen, gezellig met z’n twee of met enkele vrienden.

De voorgevel, die hoofdzakelijk uit glas bestaat, nodigt meteen uit. Bij het binnenkomen heb je zicht op de open keuken, wat de bistro-bar vooraan een industriële look geeft. Enkele trapjes hoger kom je in het eetgedeelte waar de warme kleuren van hout meteen een huiselijk gevoel oproepen. Bovendien beschikt DJO over een geheim wapen: de ‘secret garden‘. Achteraan is er een gezellig en ruim terras waar je even vergeet dat je in de stad zit. De groene beplanting en de gezellige verlichting zorgen voor de juiste sfeer.

Beginnen doen we, hoe kan het ook anders, met een drankje. Op de uitgebreide kaart staan naast heel wat lokale bieren van Belgische microbrouwerijen een flink aantal natuurlijke, biodynamische wijnen. Deze keer gaan we voor enkele heerlijke cocktails die geïnspireerd zijn op klassieke recepten maar met een persoonlijke toets: De ‘Chili & Ginger Mojito’, een pittige zomerse mojito, en ‘Pink Army’, een fraaie gin-tonic met Tanqueray gin en hibiscus tonic.

Terwijl we genieten van onze verfrissende cocktails maken we onze selectie van gerechtjes om te delen. We overlopen de ruime keuze aan koude en warme gerechten met vis, vlees of vegetarisch. Er is voor elk wat wils. De kaart met Belgisch-Franse keuken varieert trouwens vaak omdat er gewerkt wordt met producten die op dat moment beschikbaar zijn in de korte keten. Wij laten ons alvast verleiden door een tataki van zalm, zoete aardappel met bleue d’Auvergne, kippenvleugels met yoghurtsaus en magret de canard met een chutney van abrikozen.

Vol kleur en vol smaak

Net zoals de gerechten rijk zijn aan kleur, zijn ze ook erg smaakvol. De smaken gaan van zoet tot zout en die combinatie gaat perfect samen. Van bij de eerste hap merken we dat er met kwaliteitsvolle producten gewerkt wordt. We worden er instant blij van!

Omdat onze honger en dorst nog niet helemaal gestild zijn – en omdat we het gewoon gezellig hebben – besluiten we nog een dessert en drankje te bestellen. De heerlijke cheesecake en moulleux van Chocotoff zijn verrassend en maken het geheel af. De zoete smaak van het dessert gaat perfect samen met een ‘Lily Rose & Litchi Princess’, een cocktail op basis van gin, lycheelikeur en rozensiroop. Samen zijn ze de perfecte afsluiter van onze fijne dag

Wij hebben alvast erg genoten van deze gezellige avond. De smaakvolle gerechten met verse ingrediënten, de overheerlijke drankjes en de ongedwongen sfeer zorgen voor een geslaagd geheel. DJO is een aanrader voor wie met z’n twee, met vrienden of familie gezellig wil genieten van een babbel met een drankje en gerechtjes om te delen. Samen met de gastvrije en warme sfeer maakt dit van DJO ongetwijfeld ‘the place to be’!

Zelf DJO ontdekken? Je vindt de bistro-bar op Charleroisesteenweg 227 in Sint-Gillis. Meer info op djo-bistrobar.be.

Lees ook: Yababa, de smaak van het Midden-Oosten in Brussel

Volg ons op sociale media of contacteer ons