Spanje en Griekenland zijn meer dan ooit onze favoriete vakantiebestemmingen

Spanje en Griekenland zijn meer dan ooit onze favoriete vakantiebestemmingen

29 juni 2021 0 Door Deugenieten

Traditioneel zijn juli en augustus de topmaanden qua vakantie-afreizen, zowel voor vlieg- als voor autovakanties. Deze zomer zijn vooral de Spaanse en Griekse eilanden erg in trek. Frankrijk en België zijn favoriet bij autovakanties.

Weet jij al waar je deze zomer je vakantie doorbrengt? Voor velen is het nog even aftasten maar sinds het verbod op niet-essentiële reizen werd opgeheven, de vaccinatiecampagne vlot op gang kwam en het aantal besmettingen fors daalde groeide het vertrouwen bij veel landgenoten. Zij hebben hun droombestemming dan ook al vastgelegd.

Een even schitterend jaar als 2019 zal 2021 voor de reissector niet worden. Maar de tendensen van de voorbije weken gaan de goede richting uit. Tenminste dat zegt TUI, de grootste reisorganisatie van het land. De steeds betere coronacijfers, de stijgende vaccinatiegraad in België en op de bestemmingen, het Europese digitale COVID 19-certificaat en de afschaffing van quarantainemaatregelen na terugkeer hebben veel reizigers er alsnog toe aangezet om een reis te boeken naar het zuiden. Daarbij kregen zowat alle Europese bestemmingen een positiever reisadvies. Als gevolg hiervan stelt TUI een bijzonder sterke golf van last minute boekingen vast.

Lees ook: Eilandhoppen in Griekenland: welk eiland past het best bij jou?

De twee traditioneel belangrijkste Europese vakantielanden Spanje en Griekenland genieten deze zomer, nog meer dan anders, de voorkeur van de Belgische vakantieganger. Beide landen voeren een nek-aan-nek race als populairste bestemming. Beide landen hebben elk een nooit eerder gezien aandeel van 40% op alle geboekte vliegvakanties. De reden van dit succes is makkelijk te verklaren: Beide landen beschikken over veel toeristisch belangrijke eilanden en net die bestemmingen kenden als eerste een sterke verbetering van het aantal coronabesmettingen. Intussen is de situatie in nagenoeg heel Europa veel rooskleuriger en zijn ook landen als Italië en Bulgarije zeer gegeerd bij de last minute boekers.

Lees ook: Op ontdekking door La Ciudad de las Artes y Ciencias, de architectuurparel van Valencia

Wat autovakanties betreft, nemen veel Belgen het zekere voor het onzekere. Heel veel landgenoten boeken een verblijf aan de Belgische kust of in de Ardennen. Traditioneel topland Frankrijk kreeg pas sinds enkele weken het aantal coronabesmettingen onder controle en kent sindsdien een ware revival qua boekingen.

Lees ook: Verken Frankrijk en Italië op eigen tempo met de uitgestippelde autoroutes van Capitool Reisgidsen

Volg ons op sociale media of contacteer ons