South Park viert mijlpaal in 23ste seizoen vol absurde verhalen

South Park viert mijlpaal in 23ste seizoen vol absurde verhalen

23 oktober 2020 0 Door Deugenieten

Hoera! Er is eindelijk een nieuwe reeks van South Park beschikbaar op dvd. Ook tijdens het 23ste seizoen blijft South Park grappig, maatschappijkritisch maar bovenal superabsurd. En er valt bovendien wat te vieren!

Het was alweer een hele tijd geleden dat er van South Park een nieuw seizoen beschikbaar kwam op dvd. Fans, waaronder ook deze Deugenieten, zaten dus al even op hun honger. Gelukkig wordt die nu gestild door de release van seizoen 23 op dvd.

South Park bestaat intussen al meer dan 20 jaar. In al die jaren is de Amerikaanse animatiereeks trouw gebleven aan zijn eenvoudige maar kenmerkende animatiestijl, de maar al te vaak absurde humor en de maatschappijkritische onderwerpen. Dat betekent dat ook dit seizoen goed gevuld is met actuele thema’s, sarcastische humor en ongelooflijk veel grof taalgebruik.

Tegridy Farm als leidraad

De serie rond boezemvrienden Stan, Kyle, Kenny en Cartman uit South Park, een fictief bergdorpje in de staat Colorado, speelt zich tijdens het 23ste seizoen vooral af op Tegridy Farm. De wietplantage van Randy doet het niet zo goed meer omdat de inwoners hun eigen wiet zijn beginnen telen. Toch wil Randy zijn plantage uitbreiden en daarom reist hij naar China. Al snel blijkt dat hij niet de enige Amerikaan is die zaken wil doen met de Volksrepubliek. Randy raakt echter niet ver want er wordt marihuana in zijn bagage gevonden.

De derde aflevering van het seizoen is al meteen een mijlpaal. Randy viert er niet alleen dat hij met Tegridy Farm al 300.000 dollar heeft verdiend, bovendien is dit de 300ste aflevering van South Park. Om die feestelijke reden is er trouwens heel wat extra bonusmateriaal op de dvd’s. Een extra reden om dit 23ste seizoen in huis te halen.

Absurde actualiteit

Ook dit seizoen zit weer vol verwijzingen naar actuele onderwerpen zoals de mediacensuur in China en het immigratiebeleid van Amerika. Uiteraard passeren ook nu weer veel bekende personen de revue zoals Amerikaans president Trump, Harvey Weinstein en zelfs Mickey Mouse, als eigenaar van Disney!

Geen taboe is te groot voor dit 23ste seizoen waar verhalen alweer de vreemdste wendingen maken, de scheldpartijen alom tegenwoordig zijn en de humor soms op het randje van goede smaak zit. Maar dat alles samen maakt dat South Park na al die jaren niet aan populariteit heeft ingeboet, integendeel. De Amerikaanse zender Comedy Central die de controversiële reeks uitzendt, heeft alvast een 26ste seizoen besteld. We kunnen dus nog even met volle teugen genieten van de doldwaze en absurde avonturen van Stan, Kyle, Kenny en Cartman.

Het 23ste seizoen van South Park is online te koop bij bookspot.be en bol.com.

Lees ookHis Dark Materials: fascinerende fantasy in een wereld vol daemons

BookSpot de winkel voor films en series
Films en seriesFilms en series
Volg ons op sociale media of contacteer ons