Musical ‘MAMMA MIA!’ zorgt voor Griekse vakantiesfeer in Antwerpen

Musical ‘MAMMA MIA!’ zorgt voor Griekse vakantiesfeer in Antwerpen

1 augustus 2021 0 Door Deugenieten

Griekenland aan de Schelde, zegt het je wat? Helemaal coronaproof en zonder dat je ver moet reizen zorgt de cast van ‘MAMMA MIA!’ voor een zonovergoten vakantiesfeertje in de Antwerpse Stadsschouwburg.

“MAMMA MIA!, here we go again. My my, just how much I’ve missed you”. Nooit eerder speelde de titelsong van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ zo door ons hoofd. En afgelopen weekend was het eindelijk zover. Ruim anderhalf jaar na de première konden we eindelijk weer gaan kijken naar de Vlaamse versie van de feelgoodmusical, de eerste grote productie die opnieuw te zien is in Stadsschouwburg Antwerpen.

MAMMA MIA! is een heerlijk romantische komedie en vertelt het verhaal van een aparte bruiloft op een zonnig Grieks eiland, overgoten met de grootste ABBA-hits. Sophie, de dochter van Donna staat op het punt om te trouwen met haar verloofde Sky. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar weet niet wie dat is. Om uit te pluizen wie haar biologische vader is nodigt Sophie de drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Wanneer Donna plots oog in oog staat met de mannen is ze niet alleen compleet verrast, ze wordt ook geconfronteerd met haar verleden. Gelukkig vindt ze steun bij haar jeugdvriendinnen Tanya en Rosie die ook voor het huwelijk afgereisd zijn. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio ‘Donna and the Dynamo’s’.

Niet alleen voor ons maar ook voor de hoofdrolspelers Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Evi Hanssen (Tanya), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Sam), Govert Deploige (Harry) en acteur-regisseur Stany Crets (Bill) was het een blij weerzien.

De hoofdcast heeft voor de nieuwe shows trouwens extra versterking gekregen. De rol van Sky zal deze zomer afwisselend vertolkt worden door Michiel De Meyer en Matthew Michel, met Laurenz Hoorelbeke als understudy. Matthew Michel mocht zich alvast het hele openingsweekend inleven in zijn rol. Met veel enthousiasme zette hij een erg levendige en frisse versie van Sky neer, alsof hij de rol al jaren speelt.

Daarnaast werden Wout Verstappen (Ghost Rockers), Michael Iongbloed (So You Think You Can Dance), Gian Schrouff, Kato Aerts en Ashia Mintiens ook nog toegevoegd aan het ensemble. Naast haar rol als Ellie kijkt ook Helle Vanderheyden uit naar Sophie, een hoofdrol die ze afwisselt met Tinne Oltmans.

Na de voorstelling werd de cast beloond met een minutenlang applaus en een staande ovatie die ze dankbaar in ontvangst namen. Wij zijn ervan overtuigd dat die appreciatie nog wel eventjes zal blijven duren. De cast is namelijk vertrokken voor een mooie reeks voorstellingen.

‘MAMMA MIA!’ speelt nog tot 4 september in Antwerpen. Vanaf 10 september kan je terecht in Ethias Arena Hasselt. Voor snelle beslissers zijn er voor beide locaties nog een beperkt aantal tickets. Meer info en tickets vind je op de website van MAMMA MIA!.

Lees ook: Musicalster Ann Van den Broeck leert je zingen

Volg ons op sociale media of contacteer ons