Met ‘Beau Séjour – De schaduwwereld’ en ‘Undercover – Ramkraak’ herbeleef je de spannende televisieseries nu in boekvorm

Met ‘Beau Séjour – De schaduwwereld’ en ‘Undercover – Ramkraak’ herbeleef je de spannende televisieseries nu in boekvorm

12 januari 2022 0 Door Deugenieten

Ben je net als Deugenieten grote fan van Vlaamse fictie? Dan heb je ongetwijfeld ook genoten van de spannende finale van het derde seizoen van ‘Undercover’. Of misschien heb je vorig jaar op het puntje van je stoel zitten kijken naar de ontknoping van het spectaculaire tweede seizoen van ‘Beau Séjour’. Op een vervolg van beide televisiereeksen is het nog even wachten, maar ondertussen kan je je helemaal onderdompelen in de sfeer van de series. Beide dramareeksen hebben namelijk een thriller in boekformaat, helemaal in dezelfde lijn met de spannende verhalen van de serie.

Undercover – Ramkraak

Dat undercoveragent Bob Lemmens voor geen kleintje vervaard is, hebben we al meermaals kunnen merken tijdens drie seizoenen van de gevierde misdaadserie op één. Dat is niet anders in de verhaallijn van het boek ‘Undercover – Ramkraak‘.

undercover vrt een tom waes
Tom Waes als Bob Lemmens in ‘Undercover’ – foto ©vrt

Thuis kan Bob de rust maar moeilijk vinden dus doet hij er alles aan om zijn baas Nick Janssens ervan te overtuigen hem in te zetten voor een nieuwe undercoveropdracht. Bob mag zijn collega Kerim begeleiden bij een missie. De taak lijkt eenvoudig voor een agent met zijn ervaring, maar dat verandert wanneer de plofkraken in de Limburgse grensstreek steeds gewelddadiger worden. Wanneer op de koop toe een dode valt en een 10-jarige jongen spoorloos blijkt te zijn, dreigt de situatie uit te monden in een bende-oorlog. Om erger te voorkomen komt de undercoveragent in Bob Lemmens naar boven. Hij wil koste wat het kost het vertrouwen van de daders winnen en hen uitleveren, vooraleer er nog meer onschuldige slachtoffers vallen.

‘Undercover – Ramkraak’ is een spannende thriller van begin tot einde. Je zit meteen in het verhaal, en dat blijft zo het hele boek. Wie de personages uit de tv-reeks kent, zal zich meteen een beeld kunnen vormen bij de figuren uit het boek. Bij de levendige dialogen van Bob en Nick, met wat gevloek hier en daar, zie je de karakters meteen voor je. Je hoort ze als het ware de zinnen uitspreken, elk in hun sappig dialect.

De locatiebepalingen bij elk hoofdstuk in het boek maken van de boeiende gebeurtenissen nog meer een undercoververhaal. Je speurt als het ware mee naar de daders en gaat helemaal op in de verrassende wendingen die het verhaal tot een must-read thriller maken.

Hugo Luijten is met deze thriller niet aan zijn proefstuk toe. Hij stond ook garant voor een boeiende verhaallijn in het eerste boek uit de reeks: ‘Undercover – Alles of niks‘. Met deze thriller was hij bovendien genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek.

Wie bovendien maar niet genoeg kan krijgen van geheimzinnige undercoveroperaties, kan zelf zijn speurkwaliteiten ontplooien tijdens het al even spannende detectivespel van Undercover. Aan de hand van politiedossiers en bewijsmateriaal is het aan jou om de moordenaar te ontmaskeren. Wij bundelden onze speurderskrachten en gingen op onderzoek. Benieuwd naar wat deze Deugenieten over dit intrigerende spel vinden? Klik dan snel op ‘Ga ‘Undercover’ met Bob Lemmens en ontmasker zelf de moordenaar‘.

Beau Séjour – De schaduwwereld

Vol spanning volgden wij beide seizoenen van ‘Beau Séjour‘. In het eerste seizoen werd Kato, helemaal onder het bloed, wakker in hotel Beau Séjour. Verbaasd zag ze zichzelf vermoord op de grond liggen. In het tweede seizoen speelde voormalig marinecommandant Teirlinck de hoofdrol. Hij zag zichzelf opgehangen aan een touw op het zeilschip Beau Séjour. Het was telkens vol spanning uitkijken naar de laatste aflevering om te weten te komen hoe ze aan hun einde gekomen waren.

Gene Beirvoets Beau Séjour vrt
Gene Beirvoets in Beau Séjour – foto ©vrt

Omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van de spannende verhalen rond Beau Séjour, doken we in het boek van Gie Vanhout, een pseudoniem van Vlaams veelzijdig auteur Guido Eekhaut. Hij werd reeds met verschillende van zijn misdaadromans genomineerd voor boekenprijzen zoals de Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Hercule Poirotprijs.

Voor ‘Beau Séjour – De schaduwwereld‘ begaf Eekhaut, alias Vanhout, zich in een wereld waarin hij wel vaker vertoeft: die van thriller en van fantasy. Het was dan ook met veel plezier dat hij aan de slag ging met het gegeven waarin iemand wakker wordt naast zijn eigen dode ik.

In ‘Beau Séjour – De schaduwwereld’ maken we kennis met doctoraatsstudente Elise Deprez. Wanneer Elise op een dag ontwaakt, ligt ze in een aula van de universiteit naast het dode lichaam van iemand die sprekend op haarzelf lijkt. Elise heeft geen idee wat haar de afgelopen nacht overkwam en staat voor een raadsel. Heeft haar dood iets te maken met de beruchte studentenmoordenaar die de stad in een wurggreep houdt? En als ze vermoord is, waarom loopt ze dan nog steeds rond en zijn er slechts enkele mensen die haar kunnen horen en zien?

Net als in de televisieserie staan we voor een compleet raadsel: Hoe is Elise aan haar einde gekomen? Samen met haar gaan we op zoek naar het hoe en waarom van haar overlijden. Een zoektocht met spannende twists en een onverwacht einde.

Kan je maar niet genoeg krijgen van de mysterieuze sfeer van ‘Beau Séjour’, dan is het bordspel van ‘Beau Séjour’ zeker iets voor jou. Net als in het boek en de serie gaan de geest van een vermoord lichaam en de zieners op zoek naar een moordenaar. Het spel is een soort whodunit waarbij een van de spelers de rol van de sluwe moordenaar speelt. Maar wie is precies die speler die je beter niet te veel vertrouwt? Wij gingen de uitdaging aan en kwamen tot een verrassende conclusie. We vertellen je er meer over in ‘Ben jij een ziener of een geest? Ontmasker de moordenaar in het bordspel ‘Beau Séjour’.

‘Undercover – Ramkraak’ en ‘Beau Séjour – De schaduwwereld’ zijn uitgegeven bij Lannoo. Je kan de boeken in de boekhandel vinden en online bestellen via de linken hieronder.

Lees ook: 6 thrillers die de winteravonden superspannend maken

Volg ons op sociale media of contacteer ons