Los raadsels en mysteries op en trek de wereld rond met het ‘Ticket to Ride puzzelboek’

Los raadsels en mysteries op en trek de wereld rond met het ‘Ticket to Ride puzzelboek’

31 december 2021 0 Door Deugenieten

Wie zelf al eens graag een bordspel speelt, kent ongetwijfeld ‘Ticket to Ride‘. Het populaire bordspel over het samenstellen van treinroutes bestaat in talloze versies en uitbreidingen. Met 12 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 40 verschillende talen is ‘Ticket to Ride’ dan ook een wereldwijd succes te noemen.

Vanaf nu is er het ‘Ticket to Ride puzzelboek‘ dat gebaseerd is op de verhalen van het bekroonde bordspel. Het boek is één groot puzzelavontuur vol spannende raadsels en mysteries. Het puzzelboek is, net als het bordspel, helemaal gekaderd in een gans verhaal. Het is het jaar 1900 en je bent klaar voor een toeristische wereldreis over het spoor. Struinend van stad naar stad over landsgrenzen en diverse continenten ontmoet je een interessante groep karakters die je voorzien van breinbrekers die je haast de kop kosten: van logische puzzels en spoorwegenpuzzels tot ingewikkelde vraagstukken en taalkundige valstrikken.

Reis rond de wereld vanuit je luie stoel

De meer dan 100 puzzels in dit boek worden begeleid door geweldige illustraties en nemen je mee op een reis rond de wereld. De puzzels en uitdagingen zijn thematisch opgedeeld aan de hand van de bestverkopende edities van het spel. Die verdelen het boek meteen ook in 10 hoofdstukken: Noord-Amerika, Europa, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, de Britse Eilanden, Scandinavië, Azië en tenslotte de Wereld. Bij elke puzzel of raadsel krijg je een inleidende tekst die het verloop van je reist vertelt. Elke puzzel levert je een (fictieve) gekleurde kaart op die je aan het einde van het boek vertellen of je een echte puzzelglobetrotter of toch eerder een puzzelrookie bent. Wanneer je bij een bepaalde puzzel echt geen raad meer weet, kan je steeds te rade gaan bij de oplossingen achterin het boek.

Het ‘Ticket to Ride puzzelboek’ staat vol met originele, kleurrijk geïllustreerde en uitdagende puzzels voor zowel fans van het bordspel als puzzelfanaten. Prachtige handgetekende kaarten en illustraties nemen je mee op een wereldwijd avontuur over het spoor terwijl je raadsels oplost en beloningen verzamelt wanneer de trein een land en een stad aandoet.

Ben je zelf een bordspelfan of liefhebber van de betere puzzels en raadsels? Klim dan aan boord en reis als een echte globetrotter de wereld rond, in 100 spannende puzzels. Je vindt het ‘Ticket to Ride puzzelboek’ onder meer in je lokale boekhandel en op bol.com.

Lees ook: CreaChick zorgt voor urenlang puzzelplezier

Volg ons op sociale media of contacteer ons