Feest in Zonnedorp, Jommeke wordt 65 jaar!

Feest in Zonnedorp, Jommeke wordt 65 jaar!

22 september 2020 0 Door Deugenieten

De stripreeks Jommeke bevat reeds 300 albums en dat mag gevierd worden. Dat doen ze in album 301: Feest in Zonnedorp. Bovendien bestaat onze jonge held al 65 jaar, een bijkomende reden om dit jaar uitbundig feest te vieren!

Toen eerder dit jaar het 300ste Jommeke-album ‘De Plasticjagers’ werd uitgebracht, werd er met geen woord gerept over een feesteditie. Het leek wel of deze speciale gelegenheid zonder veel aandacht zou voorbijgaan.

Ook in Zonnedorp is iedereen het jubileum van zijn beroemdste inwoner helemaal vergeten. Of zo lijkt het toch. Mie Gazet wil namelijk een verrassingsfeest organiseren met het hele dorp en vele figuren uit de voorbije 300 Jommeke-avonturen. De Miekes, Annemieke en Rozemieke, reizen de hele wereld rond om alle gasten op tijd op het feest te krijgen. Ondertussen groeien bij Jommeke de frustraties omdat hij overal wordt buitengehouden. Uiteindelijk wordt het een ware volkstoeloop in Zonnedorp met een uitbundig feest, maar natuurlijk loopt niet alles van een leien dakje.

Dit feestelijk album is er een vol nostalgie. Oude bekenden maken hun opwachting, onverwachte dingen gebeuren tijdens de organisatie van het verrassingsfeest en grappige taferelen zorgen voor de nodige glimlach. Het verhaal is er eentje typisch voor Jommeke, iets wat elke Jommeke-liefhebber zeker zal weten te appreciëren.

Jommeke wordt 65!

Alsof 300 albums nog geen reden genoeg is om te feesten, wordt Jommeke dit jaar 65! Op 30 oktober 2020 is het precies 65 jaar geleden dat Jommeke voor het eerst verscheen. Dat wordt gevierd en niet alleen in Zonnedorp: Jommeke verrast ook kinderen met een groot verjaardagsfeest. Koop je de strip ‘Feest in Zonnedorp’ dan vind je in de strip een wedstrijdflyer waarmee je een groot Jommeke-verjaardagsfeest vol beleving kan winnen. Wil je ook feest vieren net zoals Jommeke? Dan weet je wat je te doen staat!

Lees ook: Nachtwacht zorgt voor urenlang spannend leesplezier

Volg ons op sociale media of contacteer ons