Nachtwacht zorgt voor urenlang spannend leesplezier

Nachtwacht zorgt voor urenlang spannend leesplezier

17 september 2020 0 Door Deugenieten

Van de populaire televisieserie Nachtwacht zijn zopas twee verzamelbundels verschenen. De boeken bevatten elk vier AVI-verhalen op twee verschillende niveaus. Hierdoor groeien ze een heel leerjaar mee met hun jonge lezers en zorgen ze voor uren lees- en griezelplezier!

Als de namen Vladimir, Wilko en Keelin geen belletje doen rinkelen, dan heb je nog nooit gehoord van de televisiereeks ‘Nachtwacht‘. Al is die kans wel uiterst klein als je kinderen in huis hebt. De Ketnet-serie is namelijk immens populair bij het jonge volkje. En daar zitten ongetwijfeld de magische krachten van het trio voor iets tussen.

Samen met hun magische raadsman Vega woont het bovennatuurlijke trio in het dorpje Schemermeer, dat tevens een portaal is waaruit vaak wezens uit de onderwereld komen, meestal in menselijke gedaante. In elke aflevering binden de drie helden de strijd aan met een nieuw boosaardig wezen.

Griezelen voor elk leesniveau

Naast nieuwe afleveringen op televisie brachten de vrienden van Nachtwacht enkele verhalenbundels uit, elk met maar liefst vier AVI-verhalen op twee verschillende leesniveaus. De eerste bundel is geschikt voor leesniveau AVI M3-E3 / AVI 1-2. Voor de iets oudere kinderen is er ook de verhalenbundel met niveau AVI M4-E4 / AVI 3-4. Hierdoor groeien de boeken een heel leerjaar mee met je kind en zorgen ze voor uren lees- en griezelplezier!

De boeken zijn erg aantrekkelijk en fraai vormgegeven. Wanneer je door de bundels bladert, krijg je meteen zin om mee in de avonturen van de Nachtwacht te duiken. De verhalen bestaan uit eenvoudige zinnen en bevatten geen moeilijke woorden. De woorden zijn groot en duidelijk geschreven, wat het alvast erg makkelijk en plezant maakt voor de jonge lezers. Bovendien worden de verhalen opgefleurd met leuke foto’s van de vrienden van Nachtwacht tijdens hun spannende avonturen. De verzamelbundels zijn dankzij de verschillende AVI-niveaus niet alleen ontspannend maar meteen ook leerzaam.

Elk Nachtwacht – Mijn groot AVI-leesboek bevat 112 pagina’s vol avonturen van het bevriende trio. De verhalenbundels zijn te koop in de boekhandel en online bij onder meer bol.com.

Lees ook: Alles wat je moet weten om zelf LEGO Master te worden!

BoekenBoeken
Volg ons op sociale media of contacteer ons