‘Classissimo’ zorgt voor een explosie van kleurrijke, eclectische en multiculturele muziek

‘Classissimo’ zorgt voor een explosie van kleurrijke, eclectische en multiculturele muziek

4 augustus 2021 0 Door Deugenieten

Goed nieuws voor wie tijdens de lange lockdown-periode uitgekeken heeft naar een flinke portie cultuur. Het Brusselse muziekfestival ‘Classissimo’ vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 13 augustus 2021.

Dit jaar viert ‘Classissimo‘ zijn 15de verjaardag. Om deze heuglijke verjaardag te vieren stelt het festival een explosie van kleurrijke, eclectische en multiculturele muziek voor.

Klassieke muziek, grote opera-aria’s, uitbundig cabaret, filmmuziek… De editie van 2021 wordt er eentje met bijzondere muzikale verkenningen en unieke ervaringen.

Dit jaar zet ‘Classissimo’ naast uitzonderlijke artiesten en jonge talenten ook onverwachte ontmoetingen met Belgische auteurs en componisten in de kijker. Daarnaast staan er ook een aantal grote namen uit de filmmuziek en andere verrassingen op het programma. Zo kan je genieten van acht concerten met onder andere Marc Grauwels, Eliane Reyes, Jean-Claude Vanden Eynden, Jean-Luc Votano, Julie Mossay, Sophie Karthäuser…

“Ik ben bijzonder blij met de viering van de 15de verjaardag van dit evenement dat draait rond klassieke muziek. Het sluit aan bij een fantastisch rijk zomerprogramma en toont dat de Stad Brussel de waaier aan culturele activiteiten ten volle steunt,” zegt Delphine Houba, schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen. “Ik ben des te meer tevreden omdat deze 15de editie volledig gratis zal zijn voor jongeren onder de 18 jaar. De tarieven voor studenten zijn ook verlaagd om de toegankelijkheid van dit evenement te vergroten,” voegt de schepen nog toe.

Wie niet naar het Théâtre Royal du Parc kan komen om van dit mooie programma te genieten, kan bij BX1 en Musiq3 terecht, die verschillende concerten opnemen en uitzenden.

Je kan het volledige programma ontdekken op classissimo.brussels.

Lees ook: Art festival ‘Let’s Get Out’ tovert Kasteel Ooidonk om tot kunstgalerij

Volg ons op sociale media of contacteer ons