Art festival ‘Let’s Get Out’ tovert Kasteel Ooidonk om tot kunstgalerij

Art festival ‘Let’s Get Out’ tovert Kasteel Ooidonk om tot kunstgalerij

24 juli 2021 0 Door Deugenieten

In het hartje van de Leiestreek kan je al wandelend door een prachtig groen decor genieten van het werk van meer dan 30 actuele Belgische kunstenaars. Pop-up restaurant A[G]REABLES by Douglas & Boxy’s koppelt een unieke culinaire belevenis aan het kunstenfestival.

De Leiestreek oefent al decennialang een grote aantrekkingskracht uit op levensgenieters die houden van natuur en kunst. Langs de prachtige meanders van de rivier kronkelen mooie wandel- en fietspaden die je naar musea en kunstgalerijen leiden. De talloze terrasjes, restaurants en charmante hotels of B&B’s dragen bij tot de bijzondere sfeer van de streek en nodigen uit om even te verpozen of om wat langer te blijven.

Het is hier dat Francis Maere ons deze zomer naar buiten lokt met het gloednieuwe art festival ‘Let’s Get Out‘. Met het nieuwe kunstenfestival wil Francis Maere uitnodigen om de prachtige Leiestreek te verkennen. In Bachte-Maria-Leerne, in een meander van de rivier nabij Sint-Martens-Latem, kan je de hele zomer beelden, installaties en schilderijen van de hand van meer dan 30 voornamelijk actuele Belgische kunstenaars gaan bewonderen.

Gevestigde waarden en jong geweld

Het kader van het kunstenfestival is uniek en combineert klassiek en avant-garde. In het kasteelpark van het elegante Kasteel Ooidonk, eigendom van Graaf Henry t’Kint de Roodenbeke die er ook woont, exposeren verschillende gevestigde waarden uit de kunstwereld. Een paar honderd meter verderop krijgt jong aanstormend talent de kans om zijn werk te tonen in het authentiek brute decor van de zeventiende-eeuwse hoeve Goed te Reables.

Het kasteelpark vormt het speelveld voor grote namen uit de actuele Belgische kunst. Tussen het groen is werk te zien van Arne Quinze, Kris Martin, Jan Fabre, Jean-Michel Folon, Hanneke Beaumont, Etienne Desmet, Koen Van Mechelen, Philip Aguirre y Otegui, Kobe of Oscar Jespers.

Daarnaast kan je er ook een hommage aan Eugène Dodeigne (1923-2015), geboren in België maar uitgeweken naar Noord-Frankrijk, bekijken. De overzichtstentoonstelling in La Piscine Roubaix was door de lockdown slechts kort te bezoeken. Daarom is een selectie van zijn werken nu te zien tijdens ‘Let’s Get Out’.

Pierre Clerk (°1928, Atlanta) was hetzelfde lot beschoren als Dodeigne. Zijn eerste Belgische one-man show bij Francis Maere Fine Arts Gallery in Gent werd eveneens getroffen door de lockdown. Daarom krijgt ook hij deze zomer een podium in Ooidonk alvorens de werken teruggestuurd worden.

De hoeve “Goed te Reables” wordt ingepalmd door jong aanstormend talent. In de verschillende ruimtes ontdek je installaties, lichtsculpturen, objecten en schilderijen van Stanislas Lahaut, Sofie Muller, Tim Volckaert, Stief Desmet, Maen Florin, Bart Van Steenkiste, Charlie De Voet, Sylvie Martens, Lieven Lefere, Isidoor Goddeeris, Dolores Bouckaert & Kris Dewitte, Ingrid Castelein, Stan van Steendam, Peter De Meyer, Frederik Lizen, Jeffe De Brabandere, Roeland Tweelinckx, Peter Morrens, Johan De Wit en Henry Claeys.

Kunstwerkjes op borden

Met pop-up restaurant A[G]REABLES zorgen de kunstzinnige chefs van Douglas & Boxy’s voor gastronomische hoogstandjes, dat andere plezier dat we de afgelopen maanden zo gemist hebben. Stefan, Kristof en Douglas serveren dagelijks lunches op het binnenplein van de hoeve of bij regenweer in het wagenhuis. Met tapas en aperitief wordt zachtjes de avond ingezet die in het teken staat van een zalig zomers sharing / BBQ menu.

Praktisch

‘Let’s Get Out’ is te bezoeken tot en met 17 oktober, telkens van woensdag tot en met zondag, van 10u tot 18u. Tickets voor de expo kosten 20 euro (gratis voor kinderen onder 15 jaar) en zijn verkijgbaar via letsgetout-artfestival.be en aan de ingang van de hoeve.

Restaurant A[G]REABLES opent om 12u voor lunch en aansluitend afternoon tea. Vanaf 18u zijn de tafels gedekt voor het diner. Reserveren wordt aangeraden. Het restaurant is ook toegankelijk zonder toegangsticket voor de expo.

Lees ook: Ceci n’est pas un corps: ‘Hyperrealism Sculpture’ zaait twijfel met levensechte kunstwerken

Volg ons op sociale media of contacteer ons