Zo maak je tijdens ‘De eerste 90 dagen’ van je nieuwe job een vliegende start!

Zo maak je tijdens ‘De eerste 90 dagen’ van je nieuwe job een vliegende start!

18 maart 2021 0 Door Deugenieten

Michael D. Watkins biedt je in ‘De eerste 90 dagen’ bewezen methodes en tools om in negentig dagen een vliegende start te maken en een blijvende indruk achter te laten bij je nieuwe baan, een promotie tot leidinggevende of een nieuw project.

Wanneer je begint met een nieuwe job, je gepromoveerd wordt tot leidinggevende of een nieuw project opstart, komt er in alle gevallen steeds veel op je af. Een nieuwe baan biedt de kans om opnieuw te beginnen en soms noodzakelijke veranderingen in een organisatie door te voeren. Terzelfdertijd plaatst het leidinggevenden ook in een acute kwetsbare positie. Misstappen tijdens de cruciale eerste drie maanden in een nieuwe rol kunnen het succes in gevaar brengen of zelfs laten ontsporen.

Sneller en slimmer een vliegende start maken

In de klassieker ‘De eerste 90 dagen van Michael D. Watkins lees je hoe je met een goede voorbereiding je snel inwerkt in je nieuwe job, hoe je early wins scoort, hoe je best bouwt aan een sterk team en hoe je succesvolle samenwerkingen aangaat. Bovenal leer je hoe je jezelf blijft ontwikkelen en je team helpt groeien.

Watkins doet dat aan de hand van tien hoofdstukken. Hierin presenteert Watkins de methode die hij heeft ontwikkeld om je door deze delicate en beslissende periode heen te helpen. Zo is ‘Jezelf voorbereiden’ een van de tien hoofdstukken waarin je onder meer je voorkeuren en kwetsbaarheden gaat bepalen. Maar ook zelfmanagement is een belangrijk hoofdstuk in het boek. Zo leer je hoe je best routines ontwikkelt en handhaaft maar ook hoe je best een adviesnetwerk opbouwt. Verder besteedt hij ook veel aandacht aan hoe je best een team opbouwt en coalities vormt.

Door de lezer te leiden langs elk aspect van het overgangsscenario identificeert Watkins de meest voorkomende valkuilen die nieuwe leiders tegenkomen. Hij biedt ook de nodige tools en strategieën aan die je nodig hebt om deze te vermijden. Zo leer je er hoe je best vroege overwinningen kan behalen wat een belangrijke stap betekent om jezelf te bevestigen in je nieuwe rol. Elk hoofdstuk biedt checklists en zelftests om de theorie direct in de praktijk te brengen. De gedetailleerde oefeningen zijn helemaal aanpasbaar aan je eigen situatie, of je nu manager wordt van een klein team, bij een nieuw bedrijf komt of promotie maakt.

Leren is investeren

‘De eerste 90 dagen’ is een zeer leesbaar boek met heel wat praktische tips om als leidinggevende een goede start te maken. Omdat de eerste weken van een nieuwe job vrij chaotisch kunnen zijn is een handboek met tools en checklists best handig. Aangezien er in een nieuwe functie of job veel tegelijk op je afkomt is het zeker in de beginperiode niet altijd duidelijk waar je energie best naartoe gaat. Dit boek waarschuwt voor vaak voorkomende valkuilen maar het biedt ook de nodige handvaten om je te helpen je prioriteiten te stellen. Dat maakt dat ‘De eerste 90 dagen’ niet enkel voor managers en leidinggevenden interessant is, maar ook werknemers de nodige praktische tips uit het boek kunnen halen. Omdat de voorbeelden vaak herkenbaar zijn is het bovendien makkelijk om het boek te vertalen naar je eigen situatie.

Michael Watkins is een internationale expert op het gebied van leiderschapstransities en medeoprichter van Genesis Advisers, een leiderschapsbureau dat Fortune 500-bedrijven helpt bij onboarding en bedrijfstransformaties. Van zijn wereldwijde bestseller zijn ondertussen al ruim 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Begin je binnenkort met een nieuwe baan of een nieuw project, dan is ‘De eerste 90 dagen’ de perfecte handleiding om jezelf te blijven ontwikkelen en je team te helpen groeien. Met deze gids in handen weet je de transitie naar je nieuwe rol of job met succes te volbrengen.

Je kan ‘De eerste 90 dagen’ van Michael D. Watkins nu kopen in de gespecialiseerde boekhandel of gewoon online bestellen.

Lees ook: Verhoog je creativiteit met ‘De weg van het luisteren’

Volg ons op sociale media of contacteer ons