Yababa opent nieuwe vestiging in Antwerpen

Yababa opent nieuwe vestiging in Antwerpen

1 augustus 2022 0 Door Deugenieten

In Antwerpen opende onlangs een vestiging van Yababa, het ‘fast casual’ restaurant met gerechten uit het Midden-Oosten. Wie houdt van hoogwaardige streetfood, kan vanaf nu terecht op de Antwerpse Keyserlei.

Wie af en toe in Brussel vertoeft, meer bepaald in de shoppingbuurt van de Elsensesteenweg en Waversesteenweg, heeft ongetwijfeld de eerste Belgische vestiging van Yababa al ontdekt. Je kan er terecht voor lekkere Midden-Oosterse gerechten in een streetfood-jasje. Wij gingen eerder al deugenieten van al het lekkers dat Yababa in Brussel te bieden heeft.

Nieuwe vestiging, zelfde concept

Om ook Antwerpenaars diezelfde ervaring te bieden, opende Yababa onlangs een tweede vestiging in ons land, dit keer op de Keyserlei, op een steenworp van het Centraal Station. Ook hier blijft Yababa trouw aan zijn authentieke streetfood-concept van Midden-Oosterse gerechten. Door zijn centrale ligging in Antwerpen is de vestiging ideaal voor treinreizigers die een snelle hap willen, voor shoppers die een energieboost nodig hebben en voor toeristen die toe zijn aan een pauze.

Yababa’s gezellige concept is te danken aan de vele reizen tussen Fez en Beiroet van een vader die zijn kennis doorgaf aan zijn zoon. Het resultaat is een mix van pita, falafel, humus en oosterse kruiden. Yababa staat dan ook voor ‘fast casual’ food, kwaliteitsvolle gerechten geserveerd als streetfood. Er is een ruime keuze aan ingrediënten en je bepaalt zelf welke je in je bowl of broodje wil. Die worden trouwens vers voor je samengesteld terwijl je wacht. Je gerecht samenstellen gebeurt in 5 simpele stappen. Zo kies je eerst als basis hummus, shakshuka, Romeinse sla of saffraanrijst. Daarna voeg je wat proteïnen zoals kip of pulled beef toe. Vervolgens doe je er nog wat groentjes bij zoals koolsla, augurken of uien met sumac. In stap 4 kies je het sausje en tenslotte nog de topping zoals gefrituurde uitjes, granaatappel of groene pepers. En nadat de behulpzame bediening je broodje of bowl heeft samengesteld, kan je heerlijk smullen in de sfeervolle zaak of vooraan op het terras. Wie geen tijd te verliezen heeft, neemt gewoon zijn portie mee.

Heb je geen zin om zelf je gerecht samen te stellen? Dan heeft Yababa alvast enkele suggesties voor je. Zo probeerden wij ‘Baba’s Chicken Bowl’ bestaande uit saffraanrijst, huisgemaakte hummus, oosterse sla, koolsla, kip, harissasaus, pijpajuin, sesamzaadjes en fattoush chips.

Voor de vleesliefhebber is de ‘pulled beef bread roll’ alvast een aanrader. Deze bestaat uit huisgemaakte hummus, Romeinse, oosterse en koolsla, pulled beef, augurken, uien met sumac, look en harissasaus.

Ook aan de vegetariërs is gedacht met een ‘vegan special’, bestaande uit huisgemaakte hummus en falafel, oosterse sla en koolsla, tahinisaus, granaatappel en verse kruiden.

Om de dorst te lessen, kozen we voor de verfrissende huisgemaakte limonade. Als afsluiter van onze maaltijd konden we het niet laten een huisbereide soft ice met chocolade topping te nemen.

Wie gerechten wil proeven met invloeden uit Beiroet, Jeruzalem of Marrakesh is bij Yababa aan het juiste adres. De vriendelijke bediening helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes. Ben je niet volledig vertrouwd met sommige ingrediënten? Dan geven zij er met plezier (én een proevertje) graag meer uitleg over. Wedden dat je deze culinaire reis doorheen het Midden-Oosten weet te smaken?

Yababa vind je op de Keyserlei 51 in Antwerpen. Alle dagen open van 11u30 tot 22u00. Voor meer info, inspiratie en het menu kan je een kijkje nemen op yababa.eu.

Lees ook: Neem een culinaire start met een heerlijk ontbijt of uitgebreide brunch in Ultime Atome

Volg ons op sociale media of contacteer ons