Topondernemer Ray Dalio zet zijn ‘Principes voor succes’ om in verhelderend beeldverhaal

Topondernemer Ray Dalio zet zijn ‘Principes voor succes’ om in verhelderend beeldverhaal

29 maart 2021 0 Door Deugenieten

Principes voor succes’ van auteur Ray Dalio is het beeldend avonturenverhaal van zijn bestseller ‘Principes’ die ruim 2 miljoen keer over de toonbank ging. Dit beeldverhaal over hoe succesvol te worden is een visueel handboek voor jong en oud.

Bij velen die graag ondernemen of inspiratie opdoen om van hun zaak een succesvol bedrijf te maken, doet de naam Ray Dalio ongetwijfeld een belletje rinkelen. Voor zij die nog nooit over de man hebben gehoord maar graag de handvaten voor een volgend geslaagd avontuur krijgen van een kenner, geven we even wat meer info over deze topondernemer. In 1975 richtte Ray Dalio vanuit zijn tweekamerappartement in New York een investeringsbedrijfje op: Bridgewater Associates. Veertig jaar later heeft Bridgewater meer geld verdiend voor zijn klanten dan ieder ander hedgefonds in de geschiedenis. Dat is deels te danken aan de buitengewoon effectieve cultuur bij Bridgewater, gebaseerd op wat Ray Dalio ‘radicale waarheid’ en ‘radicale transparantie’ noemt. Het zijn deze principes, niet zijn bijzondere kwaliteiten, die volgens hem de basis vormen van zijn succes.

Door die principes toe te passen behoort Ray Dalio tot een van de grootste investeerders en ondernemers van onze tijd. Zo kwam hij te staan in de Time 100-lijst van de invloedrijkste mensen ter wereld en op de Forbes 100-lijst van de rijkste mensen ter wereld.

Bestseller met meer dan 2 miljoen exemplaren

In ‘Principes’ deelt Ray Dalio de vele inzichten die hij in de loop van zijn opmerkelijke carrière heeft opgedaan en laat vervolgens tot in detail zien hoe die worden toegepast in zijn eigen bedrijf. De honderden praktische lessen in dit boek gaan onder meer over het creëren van een goede bedrijfscultuur, effectieve besluitvorming, samenwerking, goed management en het bouwen van sterke teams. Iedereen kan de heldere levenslessen en inzichten die Ray Dalio in ‘Principes’ deelt toepassen om zijn eigen doelen te bereiken.

Miljoenen lieten zich door de 600 pagina’s tellende bestseller ‘Principes’ van Ray Dalio inspireren, maar hij wilde ook graag dat zijn kleinkinderen het konden lezen. Daarom ving hij de essentie van dat boek in een andere vorm: een beeldend avonturenverhaal geschikt voor alle leeftijden.

Principes voor succes’ van Ray Dalio is wat betreft inhoud en boodschap dan ook gebaseerd op zijn bestseller ‘Principes’. In dit beeldende avonturenverhaal presenteert Dalio de sleutel tot de levensprincipes die aan de grondslag liggen van zijn succes. Hij leert je hoe je doelen stelt, van je fouten leert en met anderen samenwerkt om buitengewone resultaten te boeken. Dit volledig geïllustreerde boek gidst je naar jouw persoonlijke principes en helpt je het leven te leven dat jij graag wilt.

Het boek is mooi geïllustreerd met vaak erg symbolische tekeningen die een duidelijke boodschap willen overbrengen. Wie op zoek is naar die extra tips om een succesvol (zakelijk) verhaal te vertellen, zal in dit boek zeker de nodige inspiratie opdoen. Het is een aanrader en tevens stimulans voor iedere ondernemer, klein of jong, groot of oud.

Principes voor succes‘ en ‘Principes‘ zijn uitgegeven bij Business Contact en zijn te verkrijgen in de lokale en online boekhandel.

Lees ook: Zo maak je tijdens ‘De eerste 90 dagen’ van je nieuwe job een vliegende start!

Volg ons op sociale media of contacteer ons