Tinne Oltmans en Danny Dorland schitteren als Sandy en Danny in hitmusical Grease

Tinne Oltmans en Danny Dorland schitteren als Sandy en Danny in hitmusical Grease

27 mei 2024 0 Door Deugenieten

In september komt de feelgoodklassieker Grease in een nieuwe frisse musicalversie naar België. De Vlaamse hoofdcast in de musical bestaat uit onder meer Tinne Oltmans die Sandy vertolkt en Danny Dorland als stoere Danny.

Wie kent het romantische verhaal van Sandy en Danny uit de film Grease niet? De iconische film uit 1978, met in de hoofdrollen Olivia Newton-John en John Travolta, is een klassieker die vol zit met onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy. De film was gebaseerd op de musical Grease uit 1972. En binnenkort kan je het romantische verhaal en de muzikale hits opnieuw gaan ontdekken in de hitmusical Grease die garant staat voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek.

Romantisch verhaal

Even ter opfrissing: Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds, die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. Sandy probeert haar brave imago van zich af te schudden door zich aan te sluiten bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang… Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Vlaamse cast

In de Nederlandstalige versie van de musical Grease speelt zangeres en actrice Tinne Oltmans Sandy, het verlegen meisje dat zich transformeert tot een vamp. De stoere Danny met peperkoeken hart, waar Sandy hopeloos naar verlangt, wordt gespeeld door Danny Dorland. De sympathieke Nederlander kan je kennen van zijn rol als Scott in de populaire reeks #LikeMe.

De rol van de ruige Rizzo is weggelegd voor Lauren De Ruyck. In de Ketnet-serie Galaxy Park speelde ze Femke en in 2015 was ze finaliste in het programma K3 zoekt K3. Pieter Casteleyn brengt op zijn beurt Rizzo serieus in de problemen als de coole Kenickie. Je kon hem eerder aan het werk zien in onder andere The Rocky Horror Show, 40-45 en Daens.

De rol van Miss Lynch, de lerares die de door hormonen geteisterde jongeren in bedwang probeert te houden, wordt een kolfje naar de hand van de onnavolgbare Ruth Beeckmans. Ruth maakt in juli haar musicaldebuut in Sneeuwwitje en zal deze zomer te zien zijn in ZomerRevue met Gert Verhulst en James Cooke. Thomas Van Goethem zal de rol van Vince Fontaine als radiopresentator en juryvoorzitter tijdens de dance-off in Rydell High School op zich nemen. Na 5 jaar zal hij voor het eerst zelf terug op de de musicalplanken staan.

Met energiebom MNM-presentatrice Esther Nwanu als Jan, danseres en actrice Megane Moerenhout (Nona in #LikeMe) als Frenchy en Nina Rey, die Louise Vincke speelde in de Studio 100-reeks Campus 12, in de rol van Marty kunnen de Pink Ladies alvast rekenen op zeer enthousiast jong Vlaams talent.

Bij hun mannelijke tegenhangers de T-Birds trekt Nolle De Cock de leren jekker aan van Roger. Nolle vertolkte de hoofdrol in Wickie de Musical en speelde hij onder meer mee in Ridders van de Ronde Keukentafel. In het ensemble tenslotte, maakt Dorian Liveyns (Sky in MAMMA MIA!) zijn opwachting en verdedigt ook Melia Loi, studente aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, de Belgische eer.

Begin je al te dromen van zwoele zomernachten of krijg je spontaan jeukende dansbenen bij het horen van al die muzikale klassiekers? Haal die leren jekker, strakke jeans en brylcream alvast boven en ontdek vanaf 12 september Grease in Antwerpen, Gent en Hasselt. Meer info op Greasemusical.be.

Fotocredits: @rafthomas.studios voor L’Artistique

Lees ook: The Phantom of the Opera spookt komende winter rond in Stadsschouwburg Antwerpen

Volg ons op sociale media of contacteer ons