Sven De Ridder slaat hole-in-one met De Mannen van de Golf

Sven De Ridder slaat hole-in-one met De Mannen van de Golf

10 maart 2023 0 Door Deugenieten

De Sven De Ridder Company bestaat dit jaar 5 jaar en viert dat met drie fonkelnieuwe voorstellingen in 2023. De eerste is De Mannen van de Golf, een komisch toneelstuk dat zich afspeelt op de chique golfclub in het Antwerpse Brasschaat.

Centraal figuur in De Mannen van de Golf is burggraaf Antoine de Ribeaucourt (Sven De Ridder), voorzitter van de prestigieuze golfclub die zich bevindt op de terreinen rond het kasteel van zijn vader. Omdat het golfterrein al enige tijd geplaagd wordt door molshopen, is het de taak van bestuurslid Aimé Van Pelt (Warre Borgmans) om die vervelende beesten uit te roeien.

De prestigieuze golfclub kan niet zonder een bijhorende chique brasserie met de toepasselijke naam The Hole in One. Die wordt uitgebaat door Guy (Brik Van Dyck), een jeugdvriend van voorzitter Antoine. Niet enkel de golfvrienden maar ook Sien (Jasmine Jaspers), de vriendin van Antoine, en Delphine (Maike Boerdam), de weduwe van de schielijk overleden penningmeester Maurits Van Bommel, zijn vaak te vinden in de club, meer bepaald aan de toog van het clubhuis. Dankzij de fortuinen van hun echtgenoten kunnen de dames zorgeloos genieten van een leven vol rijkelijke buffetten en overheerlijke dranken. Waarbij vooral de laatste van absoluut staatsbelang zijn. Voor uitbater Guy is het echter moeilijk om al die drankjes op de poef ooit betaald te krijgen.

Wanneer Vasil Djokovic (Luc Verhoeven) zich komt voorstellen als nieuwste clublid, wordt hij, afgaand op zijn frivole kledij en nonchalante houding, door de voorzitter aanzien voor nieuwe keukenhulp. Als blijkt dat de portefeuille van de goedlachse Vasil uitpuilt van geldbriefjes, lijkt de voorzitter alsnog geïnteresseerd in het nieuwe lid. Want misschien is Vasil wel de onbekende man uit Brasschaat die de EuroMillions-jackpot van 54 miljoen euro gewonnen heeft en daardoor de ideale geldschieter voor de noodlijdende club.

Schone schijn

De Mannen van de Golf is een heerlijke komedie die vol zit met absurde situaties en hilarische momenten. De rijkelui blijken er namelijk toch niet allemaal zo warmpjes in te zitten als ze laten uitschijnen en stuk voor stuk vallen de maskers dan ook af. Door zichzelf in de meest vreemde bochten te wringen hopen ze alsnog hun hachje te kunnen redden.

Sven De Ridder steelt de show als Antoine, het rijkeluiszoontje met de nodige liefdesperikelen. Zijn narcolepsie zorgt voor heel wat grappige momenten wanneer hij op de meest ongelegen momenten plotseling in slaapt valt. Ook Maike en Warre, nieuwkomers in het genre, weten hun mannetje te staan tussen de kleppers uit het komedietheater. Het publiek wordt dan ook regelmatig getrakteerd op smakelijk schaterlachen.

Wie al ruim op voorhand denkt te weten hoe het verhaal zal eindigen, staat op het einde alsnog een complete verrassing te wachten. Dat allemaal dankzij het creatieve scenario van Brik Van Dyck en Sven De Ridder.

De baldadige komedie De Mannen van de Golf van Sven De Ridder Company met Sven De Ridder, Warre Borgmans, Maike Boerdam, Luc Verhoeven, Jasmine Jaspers en Brik Van Dyck is te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen en trekt daarna rond voor een beperkt aantal reisvoorstellingen. Meer info en tickets op SvenDeRidderCompany.be.

Volg ons op sociale media of contacteer ons