Strike a pose! Wynwood, de perfecte achtergrond voor je Instagram

Strike a pose! Wynwood, de perfecte achtergrond voor je Instagram

17 januari 2020 0 Door Deugenieten

Miami is altijd een van de populairste steden van Amerika geweest om te bezoeken. In het begin van de 20e eeuw kozen rijke ondernemers het gebied om hun prachtige herenhuizen, of moeten we zeggen paleizen, te bouwen om te ontsnappen aan de koude winters in het noorden. In de jaren 80 werd Miami beroemd door Crockett en Tubbs die met hun luxe auto’s door de stad raceten in ‘Miami Vice’ en tegenwoordig trekken miljoenen bezoekers naar de stad voor een dosis plezier in de zon. En met een overvloed aan zonovergoten dagen, jaarlijkse temperaturen van gemiddeld 24,44 ° C, een hemelsblauwe lucht en zachte briesjes die de perfecte achtergrond creëren voor elke vakantiefoto kunnen we ze geen ongelijk geven.

Terwijl het Art Deco District in Miami Beach en de torenhoge kantoor- en flatgebouwen in het centrum van Miami een mekka zijn voor fashionista’s die maar al te graag poseren voor de geweldige architecturale achtergrond, is Wynwood de ideale (kleurrijke) achtergrond geworden voor de perfecte Instagram-foto.

Wynwood ligt net ten noorden van het centrum van Miami en is dankzij het Wynwood Arts District een van de meest dynamische en opwindende buurten van Miami geworden.

Ooit een verwaarloosd pakhuisdistrict, is het Wynwood Arts District nu een groot openluchtmuseum gewijd aan graffiti en straatkunst. De buurt herbergt meer dan 100 galerijen en de verbazingwekkende Wynwood Walls, een openluchtpark gewijd aan stedelijke muurschilderingen. Het project begon in 2009 als een manier om de gemeenschap nieuw leven in te blazen en de saaie buitenkant van het magazijndistrict tot leven te brengen.

Hier boden vastgoedontwikkelaar en kunstliefhebber Tony Goldman en kunstgoeroe Jeffrey Deitch kunstenaars van over de hele wereld een canvas om hun kunst te tonen. In 2010 werd een aangrenzende voormalige stortplaats veranderd in Wynwood Doors, een park met bomen en metalen rolpoorten die fungeren als doeken voor kunstwerken op kleinere schaal.

Geïnspireerd door de Wynwood Walls (2520 NW 2nd Ave. Miami, FL 33127) werd de saaie buurt omgevormd tot een leuk en kleurrijk ‘straatmuseum’ met hippe bars, restaurants, winkels en kunstgalerijen waardoor het ’the place to be’ geworden is.

Met geverfde muren en garagedeuren verspreid over het magazijndistrict kun je uren rondrijden en ze nog steeds niet allemaal zien.

Heb je zin om zelf de perfecte Instagram foto’s te gaan maken in Wynwood, hou er dan rekening mee dat het er in de weekends bijzonder druk is. Wij verkenden Wynwood op een zonnige, en niet te drukke, weekdagmiddag en vonden het Arts District een geweldige plek die bovendien altijd verandert dankzij de constante toevoeging van nieuwe muurschilderingen.

TIP: Elke tweede zaterdag van de maand blijven de galerieën in Wynwood tot laat open voor het debuut van nieuwe shows en krijgt de wijk een feestelijke sfeer met talloze foodtrucks en livemuziek.

Hoewel er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar was (betalen met PayByPhone), parkeerden we in de Wynwood Garage (waar je makkelijk met je kredietkaart kan betalen). De garage zelf is een kunstwerk en bevindt zich aan 2750 NW 3rd Ave. Miami, FL 33127, op enkele minuten van de Wynwood Walls.

Volg ons op sociale media of contacteer ons