Streetfood, muziek en workshops centraal op derde editie van StrEat Fest

Streetfood, muziek en workshops centraal op derde editie van StrEat Fest

22 april 2024 0 Door Deugenieten

Van 16 tot 19 mei gaat voor de derde keer StrEat Fest, dé place to be voor liefhebbers van streetfood, fun en muziek, door. Het streetfood en urban lifestyle festival verwelkomt meer dan 100 chefs en verrast met een XXL-programma gaande van culinaire masterclasses tot een hippe vintagemarkt.

Voor het derde jaar op rij verandert het Brusselse Tour & Taxis in een bruisende foodtempel die je omverblaast met kleuren, aroma’s en beats van over de hele wereld. Meer dan honderd chef-koks staan met geslepen messen klaar om vier dagen lang hun culinaire interpretatie van streetfood te serveren tijdens StrEat Fest. Onder hen grote namen zoals sterrenchefs Christophe Hardiquest, Yves Mattagne en Kevin Lejeune. Ook de sympathieke tv-kok Loïc Van Impe maakt zijn opwachting op het grootste foodfestival van België.

Tekenen onder meer ook present: authentieke streetfoodadresjes zoals Bokertov, Susuru, Fernand obb – goed voor dé beste Brusselse garnaalkroket – en het Antwerpse Teatro waar Chef David da Costa zijn Indonesische roots met de mediterrane keuken doet blenden. Liefhebbers van de Mexicaanse keuken moeten bij Blanco zijn, de foodtempel aan de Vlaamse kust. En vergeet Paroles Paroles en hotspots Cantina Valentina (Peruviaanse lekkernijen), Tope (tasty taco’s) en Kaiju (Asian sharing food) niet. Van trendy en opkomend tot gastronomisch en sterren: al deze keukens worden tijdens het foodfestival toegankelijk gemaakt voor een groot fijnproeverspubliek.

Nieuw op het festivalmenu

Voor deze derde editie pakt StrEat Fest uit met gratis masterclasses waarbij festivalgangers kunnen meekijken in de keuken van gerenommeerde chefs. Tijdens deze live kooksessies onthullen de koks enkele van hun keukengeheimen. Alles wordt gefilmd en op groot scherm uitgezonden, zodat iedereen zich kan laten inspireren door de culinaire meesters. Christophe Hardiquest* leert je de perfecte sauzen maken, Yves Mattagne** onthult het geheim van een geslaagde miso en Loic Van Impe tipt hoe je snel een culinaire smaakbom op tafel tovert. Speciaal voor StrEat Fest deelt hij zijn recept Donburi met Belgische asperges.

En er staat nog meer nieuws op het menu. Zo worden een aantal foodstanden bemand door verrassende chef-duo’s die samen een uniek gerecht klaarmaken. Zin gekregen om zelf je culinair talent bot te vieren? Samen met andere hobbykoks kan je strijden voor de titel van beste streetfoodgerecht.

Niet alleen je smaakzintuigen worden geprikkeld, er valt immers ook heel wat te zien en te luisteren. Er staan maar liefst 40 concerten, optredens en DJ-sets op het programma, de perfecte saus voor dit festival. Onder meer Bart Kobain, Gemini Blu, Doowy, OK Panda en Olivier Gosseries geven het beste van zichzelf op het podium. Artistieke optredens en spectaculaire dansshows zorgen voor het nodige entertainment.

Brussels Vintage Market

StrEat Fest verwelkomt dit jaar ook de Brussels Vintage Market. De maandelijkse hotspot voor vintage lovers, laat bezoekers smullen van heerlijke eclectische gerechten en unieke vintage vondsten.

Wie van al dat lekkers en moois rustig wil genieten van een fris wijntje of verse bubbels, kan terecht in het wijnpaviljoen waar de prestigieuze Vins de Loire in de kijker staan. Je kan er de kwaliteit en diversiteit van de Loirestreek gaan ontdekken.

Ook Fox Food Market, de nieuwste Brusselse foodmarket met de stijlvolle houten meubelen en zijn unieke groene decor, zakt af naar StrEat Fest. Foodies halen er hun hart op aan heerlijk streetfood van culinaire toppers als Roca, Sababa, Roru en het gerenommeerde restaurant La Truffe Noire dat de beste Italiaanse pasta’s met truffel serveert.

Wie houdt van lekker eten en afwisselende keukens zit helemaal gebeiteld op StrEat Fest. De heerlijke mix van keukens belichamen perfect het kosmopolitische karakter van Brussel. Tussendoor kan je heerlijk shoppen op Brussels Vintage Market of je uitleven tijdens een van de vele food & drink workshops of bij een van de creatieve workshops zoals nail art, blingbling tandjuwelen of tattoo.

Tickets kosten € 12 in voorverkoop. Daarmee krijg je toegang tot alle evenementen, concerten, workshops en initiaties. Gerechten kosten maximum € 6, dranken starten vanaf € 3. Meer info en tickets vind je op StrEatFest.be.

Lees ook: Eten en drinken op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons