Steigenberger Wiltcher’s siert zijn hotelruimtes met kunstwerken van Jean Boghossian

Steigenberger Wiltcher’s siert zijn hotelruimtes met kunstwerken van Jean Boghossian

29 april 2024 0 Door Deugenieten

Tijdens een exclusief evenement in het statige Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels werd de tentoonstelling EXPLORER: Beyond Fire met kunstwerken van Jean Boghossian ingehuldigd. Het hotel creëerde deze uitzonderlijke avond rond de Belgisch-Libanese kunstenaar tijdens Art Brussels, een van Europa’s grootste beurzen voor hedendaagse kunst.

Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels dat officiële hotelpartner van Art Brussels is, zet zijn exclusieve samenwerking met de Boghossian Stichting voort. Op die manier zet het hotel zijn project voort dat nadenkt over kunst en luxe, zijn zoektocht naar creativiteit en iconische kunstenaars, en zijn samenwerking met partners die ook constant streven naar kwaliteit en exclusiviteit.

Dat Jean Boghossian tentoonstelt in een hotel hoeft niet te verwonderen. Zelf is de kunstenaar een liefhebber van hotels onder meer door hun gastvrijheid. Bovendien is hij zelf een frequent hotelbezoeker. De premièreavond van de tentoonstelling werd bijgewoond door heel wat kunstliefhebbers en vrienden van de beeldend kunstenaar. Tijdens de cocktailreceptie die werd opgeluisterd door een live jazzband nam Jean Boghossian de gelegenheid om zelf enkele nummers te zingen. Uiteraard konden de aanwezigen een bezoek brengen aan de tentoonstelling EXPLORER: Beyond Fire waarvan de werken in de openbare ruimtes van het hotel staan opgesteld. Zo vind je er werken in onder meer de lobby, Loui Bar, The Library en Café Wiltcher’s.

“EXPLORER: Beyond Fire is veel meer dan alleen een tentoonstelling; het is een verhaal geweven uit de draden van Jean Boghossians verkenningen, zijn gedachten en de kunst die opbloeit uit zijn denken. De tentoonstelling is een uitnodiging om de wereld van een echte ontdekkingsreiziger te betreden, om de symbiose van kunst en leven te ervaren en om voorbij het vuur van de creatie te reizen naar de rust van artistieke contemplatie”, zo zegt de verantwoordelijke van deze tentoonstelling.

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwe werken van Jean Boghossian kan nog tot eind dit jaar terecht in de publieke ruimtes van Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises, waar ongeëvenaarde ruimte exquise luxe ontmoet

Volg ons op sociale media of contacteer ons