Shaolin monniken komen met waanzinnige jubileumshow Kung Fu naar België

Shaolin monniken komen met waanzinnige jubileumshow Kung Fu naar België

4 april 2024 0 Door Deugenieten

In de afgelopen drie decennia bewonderden meer dan vijf miljoen mensen de mystieke krachten van de ongeëvenaarde Shaolin monniken. Ter gelegenheid van hun jubileumtour Kung Fu komen de beste Shaolin meesters en shamis (leerlingen) naar België. Tijdens een waanzinnig twee uur durend spektakel vertonen de Shaolin monniken hun ongelofelijke kungfu- en qigong-kunsten. 

De Shaolin monniken staan wereldwijd bekend om hun toewijding aan het behoud van de traditionele Chinese cultuur en hun indrukwekkende fysieke vaardigheden. Ter ere van het 30-jarig jubileum van hun spectaculaire shows, presenteren 19 van de beste meesters en shamis (leerlingen), onder leiding van hun 75-jarige oppermeester, hun onwaarschijnlijke lichaamskunsten in de gloednieuwe show Kung Fu.

Voorbij de grenzen van wat fysiek normaal mogelijk is, weten de Shaolin monniken te verbazen met de uitstekende beheersing van hun Qi, hun lichaamsenergie die ze activeren door middel van doelgerichte ademhalingstechnieken en speciale training. Hierdoor wordt het schijnbaar onmogelijke mogelijk: ze breken stenen platen, houten planken en ijzeren staven op hun lichamen en hoofden, leggen zich op speren, zwaarden en spijkerborden, en werpen zelfs naalden door glasplaten. Deze verbazingwekkende demonstraties tonen niet alleen hun buitengewone fysieke kracht, maar benadrukken ook de legendarische controle over hun eigen lichamen en de transformerende kracht van Qi, die ze meesterlijk beheersen.

Kung Fu is een spectaculaire jubileumshow geworden die het publiek zal verbazen. De show biedt een fascinerend inzicht in de mysterieuze wereld van de Shaolin monniken en het zenboeddhisme. Hij vertelt het verhaal van de Shaolin tempel en toont meeslepende opnames die werden gemaakt op de heilige berg Song Shan en in de originele tempel. Bovendien biedt Kung Fu ook inzicht in de training van de monniken en volgt hij de sporen van de Zen-grondlegger Bodhidharma.

Kung Fu is geen circusvoorstelling: de monniken zijn geen acteurs en de oefeningen zijn geen trucs. De show is een respectvolle poging om een traditie van anderhalf millennium aan mysterieuze kennis over te brengen aan mensen buiten China. De interactieve deelname van het publiek garandeert een geheel nieuw gevoel voor de opwindende wereld van de Chinese monniken en hun mystieke krachten. 

Meer info en tickets voor de jubileumshow Kung Fu van de Shaolin monniken op 30 april 2024 in Capitole Gent en 1 mei 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen via ticketkopen.eu.

Lees ook: Expo Planet Happiness haalt de astronaut in je naar boven

Volg ons op sociale media of contacteer ons