Russische superhelden beschermen de wereld tegen een nucleaire ramp in actiefilm ‘Guardians’

Russische superhelden beschermen de wereld tegen een nucleaire ramp in actiefilm ‘Guardians’

25 oktober 2021 2 Door Deugenieten

Tijdens de Koude Oorlog werd Patriot, een geheim team van superhelden, gevormd. Deze superhelden moesten het opnemen tegen de wraakzuchtige August Kuratov. De leden kwamen uit verschillende delen van de Sovjet-Unie. Nadat die uiteenviel, keerden ze terug naar hun eigen land. Nu Kuratov op het punt staat om een nucleaire ramp te ontketenen is het aan de superhelden om de wereld te beschermen.

Guardians‘ vertelt het verhaal van een team superhelden, genaamd Patriot. Het team werd tijdens de Koude Oorlog gevormd door nietsvermoedende burgers een superserum toe te dienen waardoor hun DNA werd gemanipuleerd en ze zo veranderden in onverslaanbare superhelden. Zo kan Ler de aarde manipuleren, Ursus transformeren in een supersterke beer, Xenia zichzelf onzichtbaar maken in water en Kahn een razendsnelle martial arts expert worden. Bovendien komt elk lid van ¨Patriot uit een verschillend deel van de Sovjet-Unie: Rusland, Oekraïne, Kazakstan of Armeni¨ë.

Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie keerden ze elk terug naar hun eigen land. Maar wanneer Rusland opnieuw in gevaar komt, trommelt de overheid het team weer op om het vaderland te beschermen.

Het viertal neemt het deze keer op tegen professor August Kuratov. Na een ontploffing in zijn laboratorium kan deze slechterik machines manipuleren. Zelf zegt hij dat hij enkel zijn reputatie wil herstellen, maar in werkelijkheid wil hij zijn leger van klonen de wereld veroveren.

Russische Marvel

Hoewel we niet zo vaak Russische films te zien krijgen is het al langer duidelijk dat Rusland ook op het gebied van filmproducties de strijd met de Amerikanen aangaat. De industrie daar maakt al jaren dure en spectaculaire actiefims, niet zelden met een patriottische inslag. ‘Guardians’ is wat dat betreft geen uitzondering. Niet alleen heet het geheime team Patriot, door hun verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen de vier helden ook het idee van het grote Russische Rijk.

Je kan ‘Guardians’ het best vergelijken met de blockbusters van Marvel. Het is namelijk overduidelijk waar de makers de mosterd vandaan gehaald hebben. Toch zorgt deze Russische halve kloon voor een frisse benadering en is het leuk om het actiegenre eens vanuit een ander oogpunt te bekijken. Al valt er weinig verschil op te merken. Ook de Russische helden beschikken over buitengewone krachten en strijden als één front tegen een vijand die de natie bedreigt. Dat daarbij de nodige imposante vechtscènes en gigantische ontploffingen horen zal niet verbazen. Qua spektakelwaarde moet de film dus alvast niet onderdoen voor zijn Amerikaanse soortgenoten. ‘Guardians’ zit bomvol actie en special effects die minstens even goed, zo niet soms zelfs beter, zijn dan in menig Amerikaanse actiefilm. Voeg daar een geweldige muziekscore aan toe in AURO-3D immersive sound en je wordt helemaal ondergedompeld in de actie.

Op de dvd en blu-ray staan zowel de originele Russische versie als de Engelse versie van Guardians. Zelf waren we de film beginnen kijken in het Engels, maar omdat die taalgewijze niet helemaal juist aanvoelde zijn we snel overgeschakeld naar de originele versie. En het moet gezegd: Hoewel we geen woord Russisch verstaan stoorde dat geen seconde, integendeel.

‘The Guardians’ is trouwens één van de eerste films die uitgebracht worden in de ‘AURO-3D Immersive Sound Collection‘. In deze collectie brengt Source 1 Media samen met Galaxy Studios en AURO-3D Technologies een reeks blu-rays uit waarop naast de standaard 5.1-kanalen audiomix, ook een ongelooflijk bijzondere 13.1 AURO-3D mix staat. In dit 3D audioformaat wordt een overweldigend 360°-geluid weergegeven, waardoor je jezelf helemaal in de actie waant. Het creëert als het ware een natuurlijke omgeving voor het oor, waardoor het als werkelijkheid aanvoelt. Kortom: de ultieme filmbeleving.

‘Guardians’ van Sarik Andreasyan met onder meer Anton Pampushnyy, Anton Pampushnyy, Sanjar Madi, Sebastien Sisak, Stanislav Shirin, Sanjar Madi, Sebastien Sisak, Alina Lanina en Stanislav Shirin is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

GIVEAWAY – Deugenieten geeft enkele blu-ray’s weg van de spectaculaire actiefilm ‘Guardians’

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: ‘Godzilla vs. Kong’: De ultieme strijd tussen twee titanen

Volg ons op sociale media of contacteer ons