Parc Astérix viert 35ste verjaardag met sensationele attracties en eigen musical

Parc Astérix viert 35ste verjaardag met sensationele attracties en eigen musical

12 juni 2024 0 Door Deugenieten

Parc Astérix staat garant voor een dag vol avontuur, plezier en spanning in een wereld doordrenkt met de magie van het oude Gallië. Het attractiepark waar de geest van Asterix en zijn dappere metgezellen leeft viert dit jaar zijn 35ste verjaardag.

Wie met de wagen richting Parijs of verder naar het zuiden van Frankrijk rijdt, zal ongetwijfeld de borden langs de autoweg met de afbeeldingen van de guitige Galliër Asterix of zijn onafscheidelijke metgezel Obelix zien. De bekende stripfiguren wijzen je de weg naar hun eigen attractiepark waar je je in de wereld van de Galliërs waant. Ook wij wij wilden wel eens ontdekken wat er te beleven valt in het park en trokken met de wagen richting Plailly, zo’n 40 minuten verwijderd van Parijs.

Van bij aankomst in Parc Astérix worden we meteen ondergedompeld in een wereld vol avontuur en verwondering. Verspreid over 7 betoverende werelden – van het oude Gallië tot het Romeinse Rijk, het oude Griekenland, de Vikingen, Door de Tijd heen, Egypte en het nieuwe gebied Festival Toutatis, zijn er maar liefst 50 attracties en shows om te ontdekken en beleven. Elk gebied heeft zijn eigen gethematiseerde gebouwen en attracties die de bijpassende sfeer uitstralen.

Avontuur voor het hele gezin

Parc Astérix biedt opwindende attracties voor het hele gezin. Wij beginnen alvast met een ritje op de legendarische Oziris, een epische achtbaan, die ons meeneemt op een adembenemende reis door de oudheid. Wanneer we vanop 40 meter met volle snelheid naar beneden razen, beleven we een tocht vol loopings en bochten. Dit is slechts een opwarmertje in vergelijing met Toutatis, een van de nieuwste aanwinsten en meteen ook de meest spectaculaire achtbaan van het park. Terwijl we de bochten van Toutatis trotseren gaat ons adrenalinepeil drastisch de hoogte in. Logisch, want met een snelheid van 110 km/u en 51 meter hoogte is Toutatis de snelste attractie van Frankrijk. Doordat we maar liefst 23 keer loskomen van ons zitje bezit deze attractie het wereldrecord airtime. Hoeven we nog te zeggen dat Toutatis niet voor watjes is?

Na al dat spannends is het tijd om wat te bekomen. Dat doen we in het Poseidon openluchttheater waar we getuige zijn van de spectaculaire duikshow Les plongeons de l’Olympe waarbij een team van vier Romeinse duikers het opneemt tegen vier Griekse duikers. Ze halen de gekste capriolen uit tijdens de duikwedstrijd met als doel het hardste applaus te krijgen van het publiek en zo als winnaar te worden verkozen in de competitie tussen Grieken en Romeinen.

Nog meer competitiedrang zien we in het Romeinse theater tijdens de show Gaulois vs Romains: le match waarbij het publiek rondom de arena zit. We zijn er getuige van een televisieopname in de Julius Caesar Studios waarin de Romeinen en de Galliërs voor de eer strijden. Net als bij vele van Parc Astérix’ shows is de publieksparticipatie erg groot wat meteen zorgt voor een grotere betrokkenheid en meer ambiance.

Naast de vele spannende achtbanen en shows heeft Parc Astérix ook veel aandacht voor de jonge Galliers. Voor hen zijn er verschillende speelgelegenheden waarbij ze naar hartenlust kunnen ravotten en in de touwen hangen. Of ze wagen zich aan een miniversie van de gekende boomstamattractie waarbij ze tijdens een boottochtje een heuvel afglijden die eindigt met een natte splash. Maar ook attracties waarbij het hele gezin samen kan genieten zijn veelvuldig aanwezig. Zo zijn er de draaiende ketels, gebaseerd op de gekende theekopjes. Of de Pégase Express, een familievriendelijke achtbaan waarbij je niet enkel voorwaarts maar ook achterwaarts langs de Griekse steden scheurt.

Nieuwigheden en verrassingen

Ter gelegenheid van zijn 35ste verjaardag pakt Parc Astérix dit jaar uit met heel wat verrassingen en nieuwigheden. Zo zorgt de panoramische zweefmolen La Tour de Numérobis voor een adembenemend uitzicht vanop 40 meter hoogte. Daarnaast komt het park met een eerste Gallische musical. C’est du Délire! dompelt ons onder in de betoverende wereld van de Galliërs. De musical vertelt de avonturen van Groupidupianix en Sérotonine die respectievelijk de allerbekendste bard en de eerste vrouwelijke druïde van heel Gallië willen worden. Maar de weg is lang en vol grappige en verrassende momenten. De speciaal voor deze musical gecomponeerde nummers en de vele prachtige decors zorgen voor een 30 minuten durende show van hoge kwaliteit.

De dag sluiten we af met een ‘bang’! Of eerder met een splash. De waterattractie La Revanche des Pirates – Grand Splatch werd opgeknapt en in een nieuw thema gestoken. We kunnen dan ook niet anders dan de vernieuwde attractie uittesten. Langs een parcours van 627 meter varen we mee naar het avontuurlijk piratenuniversum van Roodbaard. Na alweer een schipbreuk wil die samen met zijn piraten de Galliërs een lesje leren. De tocht brengt je langs watervallen die vaak niet te ontwijken zijn en zorgen voor een geweldig natte splash. Het is een welgekomen verfrissing op een warme zomerdag.

Na alle sensaties op de spannende attracties en shows besluiten we het iets rustiger aan te doen en gaan we lekker zitten voor de Gallische parade met praalwagens van Cleopatra, Julius Caesar, Roodbaard,… en alle andere bekende bewoners van het Gallische dorp. Voor ons eindigt de dag in het rijk der Galliërs en worden we op toepasselijke manier uitgewuifd door Asterix, Obelix en zijn vrienden.

3 unieke hotels

Het is best mogelijk om een daguitstap naar Parc Astérix te maken, maar persoonlijk verkiezen we om nog even langer in het gezelschap van Asterix en Obelix te vertoeven. Dat doen we door te verblijven in één van de drie unieke hotels die zich aan de rand van het attractiepark bevinden. Alle drie liggen ze in het hart van het bos van het Regionaal Natuurpark van de Oise en zijn ze te voet bereikbaar vanaf het park.

In het viersterrenhotel Les Quais de Lutèce herbeleef je Lutetia, de naam die door de Romeinen werd gegeven aan wat nu Parijs is. Lutetia lag aan de oevers van de Seine en was een bruisende handelsstad. Het charmante hotel beschikt over 150 kamer en werd in 2020 uitgeroepen tot het beste themahotel ter wereld. Het driesterrenhotel Les Trois Hiboux biedt een uniek verblijf in het hart van het bos in een authentieke en warme sfeer. Het herbergt een majestueuze open haard die je verwarmt na een dag in het park.

Wij verbleven in La Cité Suspendue. Dit driesterrenhotel ligt verscholen in een groene omgeving en is geïnspireerd op een vergeten Keltische stad. Het hotel biedt een oase van rust en bestaat uit drie gehuchten: het pottenbakkersdorp, het kunstenaarsdorp en het druïdendorp.

De kamers hebben de sfeer van een luxe boomhut met alle moderne comfort waaronder airco en internet. Vanuit ons comfortabele grote bed hebben we zicht op het grote terras waar we ’s ochtends bij een heerlijke kop koffie genieten van de rust en stilte van de natuur.

Gasten die in een van de hotels verblijven krijgen trouwens elke ochtend 30 minuten vóór de officiële opening van het park toegang tot de attracties.

Praktische informatie

Parc Astérix ligt aan de snelweg A1 Lille-Parijs tussen afritten 7 en 8, op 270 km van Brussel en 35 km ten noorden van de bruisende straten van Parijs. Het attractiepark is gemakkelijk te bereiken vanuit Parijs met het openbaar vervoer. Er is een vlotte shuttlebusverbinding vanaf het Roissypole-busstation op de luchthaven van Charles De Gaulle. Meer informatie vind je op de website van Parc Astérix.

Lees ook: Pairi Daiza opent nieuw gebied gewijd aan Japan

Volg ons op sociale media of contacteer ons