Op avontuurlijke reis langs bijzonder boeiende plaatsen met ‘Reizen Waes – het bordspel’

Op avontuurlijke reis langs bijzonder boeiende plaatsen met ‘Reizen Waes – het bordspel’

21 april 2021 0 Door Deugenieten

In ‘Reizen Waes – het bordspel’ trek je mee op avontuur met Tom Waes en zijn team. Je herbeleeft Toms avonturen door quizvragen over zijn bestemmingen te beantwoorden. Verzamel je als eerste alle crewleden op je verzamelpunt, dan win je dit avontuurlijke reisspel.

Deugenieten is grote fan van ‘Reizen Waes‘ het televisieprogramma waarin Tom Waes op reis trekt door landen en gebieden die toeristen vaak links laten liggen vanwege onrust, natuurrampen of andere gevaren. Het blijft boeiend om te zien hoe mensen er leven en wat er zoal te beleven valt. Maar bovenal is het fascinerend te zien hoe Tom en zijn team zich keer op keer weten binnen te praten op plaatsen die voor de gewone toerist compleet verboden terrein zijn.

Drie seizoenen lang trok Waes de wereld rond en bezocht hij onder meer Albanië, Alaska maar ook Noord- en Zuid-Korea. Ook in Europa zijn er nog heel wat bijzondere plaatsen te ontdekken. Daarom trok Tom in het vierde seizoen op reis doorheen Europa en ging hij onder meer duiken onder het ijs in Groenland. Vorig jaar bleven Tom en zijn team noodgedwongen in Vlaanderen maar hij amuseerde zich kostelijk en ontdekte dat ook hier heel wat leuks te beleven valt. Je kan Toms avonturen herbeleven in ‘Reizen Waes – Vlaanderen‘.

Volg het kompas

Als je ook zo’n fan bent van ‘Reizen Waes’ en meer wil te weten komen over de vaak waanzinnige bestemmingen die Tom en zijn team aandeden, dan is het bordspel van het programma ongetwijfeld helemaal jouw ding.

In het spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk jouw televisiecrew van ‘Reizen Waes’ op jouw verzamelpunt te hebben. Maar zo makkelijk geraken de teamleden daar niet. Daarvoor is kennis, hier en daar een gokje én een portie geluk nodig.

Het spel kan gespeeld worden met twee tot vier spelers. Elke speler krijgt een Reizen Waes-team toegekend in zijn eigen kleur. Aan de hand van de gedobbelde ogen, verzet je de kompasnaald evenveel vakjes. Komt de kompasnaald terecht op een symbool, dan kan je daar een van je gelijkaardige penningen op het vakje leggen. Dit vakje wordt voortaan overgeslagen wanneer de kompasnaald passeert. Kom je op een gekleurd vakje met een vraagteken terecht, dan krijg je een quizvraag die behoort tot de categorie van dezelfde kleur. De quizvragen bestaan uit vier categorieën, die elk een eigen onderwerp aankaarten. Zo gaan de groene vragen over feiten zoals hoofdsteden, ligging of taal. Oranje vragen betreffen de do’s en don’ts op vlak van politiek, voeding en veiligheid. De blauwe vragen behelzen de toeristische informatie en bezienswaardigheden. Tenslotte gaan de bruine vragen over speciale gewoontes, culinaire specialiteiten en gebeurtenissen van een land.

Bij elk goed antwoord krijg je een pion in je eigen kleur. Wanneer je die allemaal hebt verzameld, mag je bij elke ronde een pion op een vraagteken plaatsen. Komt de kompasnaald terecht op een vakje waar je pion staat en je antwoordt goed op de gestelde vraag, dan mag je jouw pion verplaatsen naar het verzamelpunt op het spelbord. Antwoord je fout, dan verplaats je een pion vanuit je verzamelpunt terug op een vraagteken op het spelbord. En kom je terecht op een vraagteken waarop een pion van de tegenstander staat, dan mag die zijn pion gelijk verzetten naar zijn verzamelplaats. Wie als eerste al zijn Reizen Waes-teamleden op zijn verzamelplaats heeft, wint het spel.

Lees ook: Ontrafel het geheim van de wetenschap in ‘Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist’

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een eenvoudig spel, maar door de verschillende spelregels blijft het spannend tot het einde. Dat houdt het spel leuk en interessant voor iedereen. Bovendien zijn de vragen erg gevarieerd en vaak van die aard dat je gewoon moet gokken welk van de voorgestelde antwoorden het juiste is. Dat gokken zal zeker het geval zijn bij jonge spelers. Vaste kijkers van ‘Reizen Waes’ hebben dan weer een flinke voorsprong bij het oplossen van de quizvragen.

‘Reizen Waes – het bordspel’, dat is uitgegeven bij Baeckens Books, is gemaakt met materiaal van hoge kwaliteit. Dat merk je aan de leuke grafiek, het stevige spelbord en de mooi vormgegeven vragenkaarten. Wij vonden het bordspel van het gelijknamige reisprogramma alvast erg leuk en plezant om te spelen. Bovendien zijn de meerkeuzevragen vaak moeilijk maar leerrijk tegelijk. En je krijgt meteen een idee of je zelf richting een of andere waanzinnige bestemming wil reizen.

Wil je net als Tom Waes en zijn team eropuit trekken naar alle windstreken en de meest fantastische plekken ontdekken? Dan is ‘Reizen Waes – het bordspel’ alvast een ideaal begin om bijzondere ideeën en boeiende informatie op te doen. Wedden dat je net als ons spontaan zin krijgt om zelf aan het reizen te gaan? Je kan het bordspel hier online bestellen.

GIVEAWAY – Win het bordspel van Reizen Waes en ga zelf op avontuur!

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Tom Waes neemt je mee naar de markantste plekjes in ‘Reizen Waes – Vlaanderen’

Volg ons op sociale media of contacteer ons