Ontdek de immersieve onderwaterwereld van Atlantis in hartje Brussel

Ontdek de immersieve onderwaterwereld van Atlantis in hartje Brussel

16 oktober 2023 0 Door Deugenieten

Vanaf midden oktober dompelt de gloednieuwe belevingsexpo Atlantis – The Immersive Odyssey je helemaal onder in de fascinerende onderwaterwereld. De immersieve ervaring werd ontwikkeld door ActiveMe uit Louvain-la-Neuve in opdracht van het relatief jonge automerk Cupra.

De onderwaterwereld fascineert ons allemaal. Wie altijd al droomde om de verzonken wereld van Atlantis te gaan ontdekken, komt vanaf nu alvast een stapje dichter bij die droom. Momenteel loopt in Brussel de gloednieuwe belevingsexpo Atlantis – The Immersive Odyssey. Tijdens een bezoek worden gegarandeerd alle zintuigen geprikkeld. De expo is onderverdeeld in drie grote zones die visueel, auditief, tactiel en zelfs cognitief je zintuigen op scherp zetten.

Een duik onder water

In het eerste deel, Prosperous City, word je, binnen vier led-muren met een totale oppervlakte van 150 m², volledig ondergedompeld in Atlantis op een moment dat het nog niet is bezweken onder de natuurramp. Daarna volgt The Legend: vijf interactieve zones waarin je de mythe ontdekt. Je beleeft er zinnenprikkelende ervaringen die de talloze, fascinerende verhalen van Atlantis vertellen. Je bepaalt zelf het tempo en de hoeveelheid informatie die je wil meekrijgen. Vervolgens treed je binnen in Mysterious City: een overweldigende virtual reality-ervaring die je in 3D ontdekt dankzij een VR-bril. Zo kruip je in de huid van een ontdekker en ga je op de bodem van de zee op zoek naar de verloren stad, terwijl je de interactie aangaat met andere bezoekers en je omgeving. Tot slot kan je de Griekse oppergod Zeus ontmoeten en in gesprek gaan met zijn 3D avatar dankzij artificiële intelligentie.

Zinnenprikkelende ervaring

Alle technologische snufjes in de expo zijn het werk van ActiveMe, een creatieve studio uit Louvain-la-Neuve die al meer dan 13 jaar gespecialiseerd is in 3D-ontwikkeling en animatie. Met deze Atlantisexpo is ActiveMe dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Zo werkte het bedrijf al eerder aan onder andere de interactieve Van Gogh-tentoonstelling, de Gustave Klimt Immersive Experience, Dino Alive en Bubble-Planet.

De immersieve expo Atlantis – The Immersive Odyssey vind je in Cupra Garage in the City, in de ruimte onder de autoshowroom in Elsene. Cupra is een Spaans automerk dat deel uitmaakt van Volkwagen AG. Het merk focust vooral op sportieve prestaties en design. Cupra Garage in the City wil een belevingscentrum zijn dat meer is dan enkel een uitstalraam voor het automerk. Je kan er ook genieten van een heerlijke cappuccino met dessert in Léopold Café Presse.

Wil je de belevingsexpo Atlantis – The Immersive Odyssey gaan bezoeken of gewoon tussen de Cupra-wagens gaan slenteren? De expo is elke dag, behalve dinsdag, open van 10u tot 18u en richt zich op iedereen vanaf 7 jaar. Cupra Garage in the City vind je in Maliestraat 50 in Elsene. Alle info via atlantis-expo.com. ​

Lees ook: Expo over ABBA opent op historische site van Waterloo

Volg ons op sociale media of contacteer ons