Oktober is de filmmaand bij uitstek op streamingplatform Sooner

Oktober is de filmmaand bij uitstek op streamingplatform Sooner

5 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Vaarwel zomer, welkom herfst! De ideale manier om de komende donkere en koude dagen door te brengen is gezellig in de zetel, onder een warm dekentje en met de allerbeste films uit het enorme Sooner-aanbod!

Sooner is het relatief nieuwe Video-On-Demand-platform voor de filmliefhebbers. Sooner biedt niet alleen de grootste bekroonde producties en klassiekers van de wereldwijde en Belgische cinema aan, maar ook allerhande genrefilms gaande van horror tot science fiction over documentaires tot kinderfilms. Je vindt op het platform ook minder bekende ontdekkingen, parels van vroeger en films van nu die maar beperkt in de zalen zijn uitgekomen.

Elke maand worden er nieuwe titels toegevoegd aan de uitgebreide catalogus van Sooner. Deze maand serveert Sooner onder andere het met twee Oscars bekroonde ‘The Father‘ met Anthony Hopkins, het aangrijpende drama ‘Gagarine‘ en arthouseparel ‘The Man Who Sold His Skin‘ met onze eigen Koen De Bouw.

Film Fest Gent

Naast het vaste aanbod biedt Sooner dankzij een exclusieve samenwerking met Film Fest Gent het beste vanop het beroemde filmfestival aan zijn abonnees. Als officiële partner van Film Fest Gent werkt Sooner nauw samen met het festival om het beste van de nationale en internationale cinema op de kaart te zetten, zowel online als offline. Tussen 12 en 23 oktober is elke filmliefhebber helemaal in de ban van het filmfestival. Op Sooner wordt er een exclusieve corner voorzien met eerder werk van de genomineerde regisseurs. Zo zijn er films te ontdekken van onder meer Fabrice Du Welz, Pablo Larrain, Nabil Ben Yadir, Wes Anderson en Kiyoshi Kurosawa.

Sooner x BOZAR

Daarnaast werkt Sooner ook samen met BOZAR. Het Brusselse culturele instituut staat niet alleen bekend om zijn ongelofelijke tentoonstellingen maar heeft ook een stevige reputatie op het gebied van film. Door zich te richten op de cinema van minder bekende regio’s (de Kaukasus, Centraal-Azië,…) en op actuele thema’s zoals ecologie heeft BOZAR een hedendaagse en maatschappelijk relevante kijk op cinema ontwikkeld.

Het filmteam van BOZAR selecteert speciaal voor Sooner zijn favoriete films en brengt zelfs een aantal films rechtstreeks uit zijn programmering naar het platform. In oktober organiseert Sooner in samenwerking met Bozar voorstellingen van films die vanwege de pandemie nooit in de bioscoop te zien zijn geweest. Deze films komen na de vertoning in BOZAR direct naar het Sooner-platform.

Zelf zin in een ongelofelijke kaskraker of liever een arthousefilm om van te genieten? Meer info over het aanbod en de verschillende abonnementsformules vind je op Sooner.be.

Lees ook: Palace brengt eerbetoon aan Louis de Funès, de grootste komiek uit de Franse filmgeschiedenis

Volg ons op sociale media of contacteer ons