Ocean Cay MSC Marine Reserve: ontspannen in harmonie met de natuur

Ocean Cay MSC Marine Reserve: ontspannen in harmonie met de natuur

15 januari 2020 0 Door Deugenieten

MSC Cruises verwelkomde recent haar allereerste gasten in Ocean Cay MSC Marine Reserve, de nieuwste privé-eilandbestemming in de Bahama’s.

De opening van het eiland is een belangrijke mijlpaal voor MSC Cruises. De rederij heeft het eiland getransformeerd van wat ooit een industriële zandgraaflocatie was tot een prachtige tropische bestemming en heeft – samen met milieu-ingenieurs en andere experts – het eiland, de omliggende oceaanbodems, het leven in zee en bedreigde gebieden nieuw leven gegeven.

De milieuvriendelijke ontwikkeling van Ocean Cay MSC Marine Reserve is een unieke prestatie. Het duurde bijna drie jaar om het eiland te voltooien om de best mogelijke gastervaring aan te bieden en de unieke ambitieuze milieudoelstellingen van het bedrijf te behalen. 7.500 ton schroot werd verwijderd en tijdens het schoonmaakproces heeft een team van deskundige duikers en marine biologen zorgvuldig individuele harde koraalkolonies uit puin van de oceaanbodem verwijderd en naar een goedgekeurde locatie buiten het bouwgebied verplaatst. Er werden acties ondernomen om een biodiverse en duurzame omgeving te creëren en meer dan 75.000 planten en struiken werden over het hele eiland geplant.

Ocean Cay is niet alleen een vakantie-eiland, het is een uniek zeereservaat waar mens en natuur in harmonie gedijen ” – Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman

Bij aankomst op Ocean Cay worden gasten begroet door een eindeloze massa kristalhelder water en enkele van de meest ongerepte witte zandstranden.

Van ’s morgens vroeg tot’ s avonds laat hebben bezoekers genoeg tijd om de geest van de Bahama’s te ervaren en van de dag te genieten zoals ze willen. Zo zijn er tal van excursies om het onderwaterleven van dichtbij te ontdekken, waaronder snorkelen, staand paddleboarden en kajakken.

Wie zin heeft kan zichzelf trakteren op een luxe spabehandeling of lekker ontspannen in een privécabana. Of je kan lekker kuieren door het Bahamaanse dorp met authentieke Bahamaanse kunst en lokale ambachtslieden.

Wie trek heeft in een hapje kan terrecht bij de gratis Seakers Food Court of bij een van de zes foodtrucks op het eiland. Perfect te combineren met een cocktail of een drankje in een van de bars op het eiland. ’s Avonds is het genieten van unieke evenementen zoals traditionele Junkanoo-optochten en vuurtorenlichtshows.

In de komende maanden zal MSC Cruises ook een conservatiecentrum op het eiland introduceren. Dit zal dienen als een actieve basis voor educatie en onderzoek van koraal. De natuurlijke, ongerepte schoonheid van de oceaan en de stranden vormen de kern van de Ocean Cay-ervaring, en de milieuvriendelijke en duurzame praktijken op het eiland, evenals het aanwijzen van de omliggende wateren als een bloeiend zeereservaat, zijn gebouwd met behulp van MSC Cruises om het te beschermen, te herstellen en te bewaren.

Ocean Cay MSC Marine Reserve is een vaste bestemming voor de vier schepen van MSC Cruises in Noord-Amerika – MSC Armonia, MSC Divina, MSC Seaside en MSC Meraviglia.

Volg ons op sociale media of contacteer ons