Njam!-chef Peppe trekt op culinaire rondtrip in nieuw kookboek Giro d’Italia

Njam!-chef Peppe trekt op culinaire rondtrip in nieuw kookboek Giro d’Italia

27 september 2022 0 Door Deugenieten


De bekende Italiaanse njam!-chef Peppe Giacomazza neemt ons mee op een culinair rondje door Italië. In Giro d’Italia vind je info over de 20 regio’s in Italië, lekkere weetjes over de specialiteiten en 60 heerlijke gerechten uit die regio’s. De recepten zijn, zoals het een goed Italiaans recept betaamt, gemaakt met pure topproducten en makkelijk klaar te maken. Buon Appetito!

In zijn nieuwe kookboek Giro d’Italia neemt njam!-chef Peppe Giacomazza ons mee op een rondje door Italië. Met fijne weetjes en 60 toegankelijke recepten vertelt Peppe ronduit over de 20 regio’s van Italië. Zin in een heerlijke rode pasta carbonara uit Lazio of een Vitello Tonato uit Piemonte? In dit boek doet Peppe alle geheimen uit de doeken. En, zoals het een goed Italiaans recept betaamt, wordt alles gemaakt met pure producten van hoge kwaliteit en op een eenvoudige wijze.

Ook op televisie is chef Giacomazza alomtegenwoordig de komende weken. Kookzender njam! zet de hele maand oktober de Italiaanse keuken in de schijnwerpers met een Italiaanse themamaand én een nieuw tv-programma ‘Italiaans, makkelijk en gezond’ waarin Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Michael Sels heerlijke Italiaanse gerechten op tafel toveren.

De keuken van Peppe Giacomazza

Peppe leerde de knepen van het vak van zijn vader Vincenzo Giacomazza, die maître was op een cruiseschip. Toen hij op huwelijksreis kwam naar België bleef hij er plakken en keerde hij niet meer terug naar Sicilië. In 1980 opende Vincenzo het restaurant La Botte in Genk. Peppe sliep toen nog in zijn wiegje op de diepvriezer in papa’s keuken. Maar al snel nam zoonlief het heft in eigen handen. Op zijn negende maakte hij zijn eerste pizza’s en niet veel later was hij elk weekend in de keuken terug te vinden. Toen hij naar de hotelschool in Hasselt trok, had hij het koken al lang in de vingers. In het ouderlijke restaurant ontpopte hij zich, samen met zijn broer en sommelier Gaspare, tot een creatieve chef die de Italiaanse keuken tot een hoogtepunt van perfectie brengt. Toen kookzender njam! in 2010 van start ging, was Peppe Giacomazza een van de eerste chefs aan boord.

Peppe houdt vast aan smaak, aan Italiaanse streekproducten en aan topkwaliteit, kortom, de echte ‘Arte della cucina’. Alles wordt in eigen huis gemaakt, van de pasta tot de patisserie. En dat loont, want in 2008 en 2016 werd La Botte door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Beste Italiaanse restaurant van het land’. Ook Peppe’s, de Italiaanse bistro en delicatessenwinkel die zijn vrouw Inez in 2016 opende, zet de culinaire traditie van de familie verder. Deze werd in 2019 door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Beste bistro van België’. In Giro d’Italia deelt de chef nu zijn kennis en ervaring.

Wil je zelf aan de slag met de tips van Peppe Giacomazza? Giro d’Italia is te koop in de boekhandel en makkelijk te bestellen op de webshop van Studio 100 en bol.com.

Lees ook: Het Oesterboek, het eerste volledige standaardwerk over de oester

Volg ons op sociale media of contacteer ons