Nieuw bordspel van ‘Het Rad’ brengt het meest legendarische spelprogramma bij je thuis

Nieuw bordspel van ‘Het Rad’ brengt het meest legendarische spelprogramma bij je thuis

6 september 2021 5 Door Deugenieten

Vanaf nu kan je in je woonkamer zelf aan het rad draaien, op zoek gaan naar de juiste medeklinkers en raden welk woord verborgen zit op het letterbord. En dat met het gloednieuwe bordspel van het populaire spelprogramma ‘Het Rad’.

Ben je net als ons ook zo’n fan van het ‘Het Rad’ op Play4 en probeer je samen met de kandidaten op tv de juiste woorden of zinnen te zoeken? Wij vinden het in ieder geval heel fijn om vanuit onze zetel mee te raden naar de juiste antwoorden. En ook al is het seizoen van het spelprogramma net afgelopen, fans van het programma moeten niet wanhopen. Dankzij het bordspel kunnen we vanaf nu thuis zelf aan het rad draaien!

“Ik ga nog eens draaien, Peter”

Het bordspel van ‘Het Rad‘ brengt de sfeer van het legendarische spelprogramma in je woonkamer. Er zijn natuurlijk wel enkele zaken uit het televisieprogrmma die je niet in de speldoos zal terugvinden. Zo zit er geen Peter Van de Veire in doos, waardoor je dus zijn spitsvondige billenkletsers zal moeten missen. De stem van de prijzenwinkel zal je zelf moeten spelen en er duikt ook geen bekende letterzetter in je living op om de bordjes om te draaien. Maar voor het overige is alles aanwezig wat je nodig hebt om een gezellig avondje plezier met familie of vrienden te beleven.

Wat is er wel te vinden in de doos: Een rad, een letterbord en 45 letterkaarten om in het letterbord te stoppen. Er is ook een lege letterkaart aanwezig die je zelf kan invullen met grappige woorden of zinnen. En uiteraard zijn er ‘Het Rad’-geldbiljetten aanwezig, zodat je met het gewonnen geld prijzen kan kopen in de fictieve prijzenwinkel.

“Ik ga een klinker kopen, Peter”

Vooraleer het spel begint, kies je wie uit het gezelschap quizmaster zal zijn. Die heeft immers zicht op de letterkaarten en weet op voorhand de oplossing van het te zoeken woord of zin. Net als in het spelprogramma bestaat het bordspel uit drie rondes en een finale. Ronde 1 heet ‘De opwarming‘. Daarin wordt het klassieke spel gespeeld met draaien aan het rad, medeklinkers raden en klinkers kopen. Op het einde van de ronde mag de winnaar kiezen uit de ‘prijzenwinkel’.

Ronde twee is ‘Trio snelle beurten‘ waarin de letterzetter van dienst de vakjes uit het letterbord duwt waardoor er steeds meer letters verschijnen. Het is aan de kandidaten om het letterbord zo snel mogelijk te ontcijferen. De speler die het juiste antwoord raadt, wint 1000 euro speelgeld. Dit wordt in totaal drie keer gespeeld. Om de ronde helemaal af te sluiten, worden nog twee gewone puzzels gespeeld zoals in ronde 1 gebeurd is.

“Ik ga het zeggen, Peter”

Jackpot!‘ is de derde ronde waarbij de ‘jackpot’ op het rad wordt geactiveerd. Wie bij het draaien van het rad op dit vakje terechtkomt én een juiste medeklinker weet te raden krijgt er een hele hoop geld bij. Maar let op voor het vakje ‘bankroet’, want die durft de sfeer al eens te verpesten. Wie op het einde van deze ronde het meeste geld verzameld heeft, is de winnaar van de ronde en gaat door naar de finale.

De finale is de ronde waar iedereen naar uitkijkt. Tijdens het spelprogramma op tv wordt hier gespeeld voor een fantastisch mooie prijs. Bij het bordspel is het vooral te doen om de eer. Niet iedereen weet zich tot in de finale te spelen. Naast enkele vaste letters die worden omgedraaid op het leterbord mag de finalist daar nog 3 medeklinkers en 1 klinker aan toevoegen. Vervolgens krijgt de speler 10 seconden om het letterbord te ontcijferen. Lukt dat? Dan is eeuwige roem jouw deel en krijg je de titel van ‘koning(in) van Het Rad‘.

Je eigen Mispoes en prijzenwinkel

Naast ‘Bankroet’ is ‘Mispoes’ een te vermijden spie van het rad. Al is er steeds wel heel wat hilariteit rond de prijs die bij de ‘Mispoes’ hoort. De ene kandidaat won een ballenbad gevuld met 1.500 ballen. Een andere gelukkige mocht 20 opgeblazen roze springballen in zijn wagen proppen. Bij het bordspel hebben de tegenkandidaten het voor het zeggen wanneer het rad op ‘Mispoes’ belandt. Zij mogen jou immers een gênante uitdaging opleggen, of je verplichten van het uitvoeren van een van je minst favoriete huishoudelijke taken, zoals de afwas doen bijvoorbeeld.

Ook met de prijzenwinkel kan je creatief omgaan. In plaats van de grappige prijzenwinkelplaatjes die achterin de handleiding staan, kan je zelf zorgen voor echte, kleine prijsjes. Waarom niet een zakje snoep, een stuk fruit of een ovenwant? En zou het niet fijn zijn als de finalist werkelijk met een hoofdprijs naar huis kan? De finale spelen met als inzet een doosje pralines maakt het winnen van de finale net iets tastbaarder.

Wil je net als in het nostalgische spelprogramma zelf aan het rad draaien, medeklinkers kiezen, klinkers kopen en zoeken naar het verborgen woord? Neem alvast een voorsprong en haal het bordspel van ‘Het Rad’ zelf in huis via deze online webwinkel.

GIVEAWAY – Feeling lucky? Raad alvast deze puzzel en wie weet komt het bordspel van ‘Het Rad’ wel jouw richting uit!

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Op avontuurlijke reis langs bijzonder boeiende plaatsen met ‘Reizen Waes – het bordspel’

Volg ons op sociale media of contacteer ons