Niets is wat het lijkt in de psychologische thriller Don’t Worry Darling

Niets is wat het lijkt in de psychologische thriller Don’t Worry Darling

23 januari 2023 4 Door Deugenieten

In Victory, een plaatsje midden in de Amerikaanse woestijn, is iedereen perfect gelukkig. Maar wanneer een van de vrouwen een bijzondere ontdekking doet, komt ze tot de vaststelling dat niets is wat het lijkt.

Wij mogen een aantal dvd’s en blu-rays van Don’t Worry Darling weggeven. Lees het artikel over deze populaire film en vul je gegevens in. Wie weet komt een exemplaar van Don’t Worry Darling je richting uit!

In het idyllische plaatsje Victory, ergens in de Amerikaanse woestijn, leiden Alice (Florence Pugh) en Jack Chambers (Harry Styles) het prototype van het perfecte leven. Wanneer de mannen ’s ochtends allemaal tegelijkertijd vertrekken naar hun goed betaalde job bij het geheime Victory Project, worden ze uitgewuifd door hun liefhebbende vrouwen. In het hoofdkantoor van Victory Project werken de mannen elke dag aan de ‘ontwikkeling van geavanceerde materialen’. Wat dat precies inhoudt, daar hoeven de vrouwen zich geen zorgen om te maken, laat staan er vragen over te stellen. Het enige wat zij moeten doen is ervoor zorgen dat het huis er spik en span bijligt en er een lekkere maaltijd op de tafel staat wanneer de mannen terug thuiskomen. Tijdens hun vrije tijd kunnen de vrouwen zich vermaken met de luxe en uitspattingen die het dorp hen biedt. Kortom, het stereotiepe beeld van de jaren vijftig wanneer er nog geen sprake was van vrouwenemancipatie.

Victory Project voorziet in de behoeften van elke bewoner en het leven in Victory is perfect. Het enige wat het bedrijf ervoor terugvraagt is discretie en onvoorwaardelijke toewijding. Daarnaast mogen de inwoners van Victory niet buiten de grenzen van het dorp gaan. De onbekende wereld buiten Victory is gevaarlijk en vormt een echte bedreiging voor de veilige cocoon van Victory.

De inwoners van Victory hebben hun perfecte leven te danken aan Frank (Chris Pine), een visionair zakenman, motivator, levenscoach en CEO van het mysterieuze Victory Project. Met andere woorden is hij de belichaming van het maatschappelijk optimisme van de jaren vijftig dat elk aspect van het dagelijkse leven in dit utopische plaatsje in de woestijn beheerst.

Maar na een aantal onverklaarbare voorvallen begint Alice te vermoeden dat een sinistere macht op de loer ligt in Victory. Ze begint zich af te vragen wat ze eigenlijk in Victory doen en waarom de mensen daar zijn. Alice raakt meer en meer beklemd door de realiteit waarin ze zich bevindt. Stillaan rijst de vraag hoeveel ze bereid is te verliezen om aan het licht te brengen wat zich werkelijk afspeelt in dit utopische paradijs in de woestijn.

Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt

De lancering van Don’t Worry Darling werd overschaduwd door geruchten over de productie en problemen op de set. Zo was er een controverse over de omstandigheden van het vertrek van Shia LaBeouf die eerst de rol van Jack zou vertolken. Bovendien was er heel wat te doen over mogelijke conflicten tussen Wilde en Pugh. Daarna kwam er nog de verwarring over een vermeend spuugincident tijdens de première op het filmfestival van Venetië. En als er al inhoudelijk over de film gesproken werd dan was het meestal over een seksscène tussen Florence Pugh en Harry Styles. We kunnen ons voorstellen dat heel wat tienermeisjes de film willen zien enkel omwille van de stomende seksscène met een van de beroemdste meisjesidolen ter wereld. Vraag is maar of ze ook de rest van Styles zijn acteerprestatie zullen weten te appreciëren. Naast een indrukwekkende zangcarrière probeert hij het namelijk ook als acteur te maken. Voor zijn prestatie in Dunkirk (2017), de allereerste oorlogsfilm van Christopher Nolan, oogstte het tieneridool alvast veel lof. En ook in Don’t Worry Darling moet hij niet helemaal onderdoen voor de prestaties van zijn collega’s. Al blijft Styles voor de meesten in de eerste plaats natuurlijk wel een fantastisch entertainer op het podium.

Een ander verhaal is het voor Olivia Wilde. Nadat ze eerst bekendheid verwierf in onder andere de TV-serie House M.D. regisseerde ze in 2019 de tienerkomedie Booksmart. Terwijl de reacties op haar regiedebuut positief waren, was dat niet helemaal het geval voor Don’t Worry Darling. En dat is spijtig want de film is best te pruimen. Enerzijds is het genieten van de prachtige pasteltinten die zo typisch zijn voor de jaren vijftig en het Amerikaanse Palm Springs, waar de meeste scènes werden opgenomen. Anderzijds is er de opbouwende spanning wanneer de eerste barsten in de schijnbaar perfecte wereld in Victory zichtbaar worden. Toegegeven, sommige scènes duren net iets te lang en anderen zijn overbodig waardoor de film iets meer dan twee uur duurt. Desondanks is Don’t Worry Darling een gedurfde, mysterieuze en visueel aantrekkelijke psychologische thriller.

Don’t Worry Darling van Olivia Wilde met hoofdrollen voor Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne en Chris Pine is vanaf 25 januari verkrijgbaar op dvd, blu-ray, 4K Ultra HD in de winkel en hier online te bestellen.

GIVEAWAY – Vul je gegevens in en misschien geniet ook jij straks van Don’t Worry Darling in je thuisbioscoop.

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: 12 films en series voor uren kijkplezier vol spanning en humor

Volg ons op sociale media of contacteer ons