Lachen geblazen met Peter Van Asbroeck en Jamie-Lee Six in komedie Zo Vader, Zo Zoon

Lachen geblazen met Peter Van Asbroeck en Jamie-Lee Six in komedie Zo Vader, Zo Zoon

7 april 2023 0 Door Deugenieten

Deze zomer brengt Het Farcetheater de komedie Zo Vader, Zo Zoon op de planken. Naast vaste castleden zoals Peter Van Asbroeck en Donaat Deriemaeker maakt ook influencer Jamie-Lee Six haar opwachting op de planken.

Het Farcetheater brengt na Harrie Let op de Kleintjes met Zo Vader, Zo Zoon andermaal een klucht van de succesvolle Nederlandse acteur & toneelschrijver Jon van Eerd waarin zijn alter ego ‘Harrie Vermeulen’ de hoofdrol speelt. Meer dan twintig jaar toerde van Eerd als Harrie met verschillende stukken door Nederland.

Bij Het Farcetheater zijn ze dan ook verheugd om Harrie een tweede leven te geven in Vlaanderen. “Deze kans konden we niet laten liggen”, vertelt producent Anthony Van Caeneghem. “We zijn naar de première van Zo Vader, Zo Zoon geweest in oktober en net als het publiek lagen we in een deuk van het lachen. Jon van Eerd is natuurlijk niet te evenaren, maar met onze regisseur Chris Van Espen ben ik ervan overtuigd dat we hier in Vlaanderen eveneens een feestje van zullen maken.”

Voor de Vlaamse influencer Jamie-Lee Six, bekend van de televisieprogramma’s ‘De Verraders’ en ‘Het Jachtseizoen’, is het de tweede keer dat ze meedoet bij het gezelschap. “Acteren doe ik al tien jaar,” zegt ze. “Maar in een theaterstuk spelen is toch nog iets totaal anders. Je hebt feeling met het publiek en dat vind ik een van de leukste dingen eraan.”

Hilarische misverstanden

In Zo Vader, Zo Zoon neemt Peter Van Asbroeck de iconische rol van vader Harrie Vermeulen voor zijn rekening. Vanwege medische problemen verblijft Harrie voor een korte periode bij zijn zoon (Anthony Van Caeneghem). Harrie jr. is een zeer geslaagde zakenman, maar een ramp als het aankomt op de liefde. Zijn arrogante en op geld beluste secretaresse (Heidi De Grauwe) is vastberaden Harrie jr. aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Harrie wil zijn zoon liever koppelen aan het nieuwe sympathieke cateringmeisje, een rol op het lijf geschreven van Jamie-Lee Six. En dus bedenkt Harrie samen met zijn buurman (Donaat Deriemaeker) een ingenieus plan. Alleen blijkt de uitwerking ervan iets moeilijker dan gedacht.

In Nederland was deze komedie van Jon van Eerd alvast een groot succes. Ook de Vlaamse versie van Het Farcetheater belooft hilarisch te worden dankzij een opeenstapeling van grappige misverstanden, verkleedpartijen, ongelukken & intriges. We kijken nu al uit naar een avond vol plezier met Peter Van Asbroeck, Donaat Deriemaeker, Jamie-Lee Six, Heidi De Grauwe en Anthony Van Caeneghem. De regie is in handen van Chris Van Espen.

Zo Vader, Zo Zoon speelt vanaf eind augustus 2023 in Middelkerke en houdt vervolgens halt in de Minardschouwburg in Gent. Daarna trekt Het Farcetheater naar verschillende theaters in Vlaanderen. Tickets en info via farcetheater.be.

Lees ook: Supercube maakt van karting een interactieve game-ervaring

Volg ons op sociale media of contacteer ons