Klaar voor vertrek: op naar het Vakantiesalon van Brussel

Klaar voor vertrek: op naar het Vakantiesalon van Brussel

21 januari 2020 0 Door Deugenieten

Aan het begin van een nieuw jaar denken heel wat mensen al aan hun volgende vakantie. Velen onder ons trekken dan ook naar het Vakantiesalon om reisideeën op te doen of gewoon weg te dromen. Gastland voor deze 62ste editie van het Vakantiesalon is Cuba.

Het Vakantiesalon in een nieuw jasje

Dit jaar biedt het Vakantiesalon plaats aan twee nieuwe evenementen: CAMP’IN & OUT en Sports & Adventure.

Paleis 4 wordt de ontmoetingsplaats voor alle kampeerfanaten. CAMP’IN & OUT stelt de verschillende modellen campers, tenten, caravans en plooiwagens voor. Je ontdekt er ook de leukste plekjes in binnen- en buitenland waar het gezellig kamperen is.

Voor wie het allemaal een beetje actiever, sportiever of uitdagender mag, is er het Sports & Adventure event. Aanbieders van deze reizen vind je terug in de Paleizen 3, 4 en 5. Of het nu gaat om een fijne fietstrip, een adembenemende duikvakantie of een rustige golfuitstap met vrienden, er is voor elk wat wils. Wie het liever iets gewaagder aanpakt kan kennismaken met bestemmingen die ideaal zijn om te canyoningen of raften. Wie graag op safari gaat of het avontuur op andere continenten wenst te ontdekken, vindt bij de verweg bestemmingen zijn gading.

Wie vakantie zegt, zegt natuurlijk ook sfeer en gezelligheid. En wat brengt ons nog beter in vakantiesfeer dan de typische gastronomie, muziek en dans? Van salsa tot hiphop! Met het thema Dance & Music around the world, komen ze allemaal aan bod. En in het Cooking Theatre geven chef Marc Costers en de exposanten het beste van zichzelf en toveren ze de wereld op je bord.

Wie nog twijfels heeft of gewoon graag luistert naar persoonlijke ervaringen en spannende verhalen van andere reizigers, kan op het Vakantiesalon voor de allereerste keer terecht in het “Bestemmingstheater”. Hier zullen fervente reizigers, bloggers en experts hun ervaring over een bepaalde bestemming of alternatieve manier van reizen delen.

Hasta la vista: Ontdek Cuba

Dit jaar verwelkomt de beurs het Caraïbische eiland Cuba als gastland. Deze bestemming is de droom van vele Belgen: 7 op de 10 jongeren geven aan er graag op vakantie te willen gaan. Vooral gekend om zijn geschiedenis en sigaren, was het land vaak een bron van controverse. Vandaag kijken we gelukkig verder dan de gekende vooroordelen en kunnen we een land ontdekken dat zijn toeristische aanbod volop blijft ontwikkelen. Zo kan je er genieten van een overweldigende natuur, gastronomische keuken en rijk cultureel patrimonium.

Tijdens de beurs krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen en tips en advies voor een geslaagde reis naar Cuba te vragen aan Cubanen. Wie zich wil onderdompelen in de ontspannen Caraïbische sfeer, en zich al even op vakantie wil wanen, kan alvast terecht op Varadero Beach in Paleis 3.

Maken de Belgen zich zorgen over hun ecologische voetafdruk?

In de wetenschap dat de gemiddelde Belg drie à vier keer per jaar op reis gaat kunnen we ons de vraag stellen hoe het zit met de ecologische voetafdruk van al dat rondreizen. Gelukkig vinden vier op tien Belgen het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te beperken wanneer ze op reis gaan. Bij de jongeren houdt de helft van de 18- tot 34-jarigen hun ecologische voetafdruk in het achterhoofd bij het boeken van een vakantie, al blijft de prijs (voor alle leeftijdscategorieën) een belangrijk criterium bij de uiteindelijke keuze.

Zich bewust van de ecologische impact van de toeristische sector, bieden veel exposanten tegenwoordig oplossingen of initiatieven om deze befaamde voetafdruk te verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn CO2-compensaties, bestemmingen dicht bij huis, natuurreizen, alternatieven voor het vliegtuig, groepsreizen en reizen gekoppeld aan milieu-initiatieven zoals een strandschoonmaak.

Om dit te ondersteunen zal de organisatie van de Eneco Clean Beach Cup aanwezig zijn op het Vakantiesalon. Hun doel is om het brede publiek te sensibiliseren inzake het maritiem plastic probleem in onze oceanen en dit zo dicht mogelijk bij de bron aan te pakken. Bezoekers kunnen zich ter plaatse inschrijven om deel te nemen aan de grote Beach clean-up op 22 maart 2020.

Praktische informatie

Wanneer: Van 6 tot en met 9 februari 2020 van 10 tot 18 uur

Waar: Brussels Expo – Toegang via

  • Paleis 3 & 4 (kant van het Atomium en de metro)
  • Astridhall via de voetgangersbrug aan parking C

Tickets:

Het Vakantiesalon houdt de vinger aan de pols van de reiziger en sluit aan bij wat er leeft in de wereld. De organisatoren bieden bezoekers de kans om een online ticket te kopen voor € 6 (in plaats van € 5). De extra opbrengst hiervan wordt geschonken aan het WWF om Australië te steunen in zijn strijd tegen de natuurramp die er momenteel plaatsvindt.

  • Online: € 5 of € 6 met gift van €1 voor Australië
  • Ter plaatse: € 10
  • Kinderen jonger dan 12 jaar met begeleiding van een volwassene: gratis
Volg ons op sociale media of contacteer ons