Kerstmis in de kastelen van de Loirevallei

Kerstmis in de kastelen van de Loirevallei

8 november 2023 0 Door Deugenieten

De Loirevallei is een ideale bestemming om het ganse jaar door te bezoeken, maar de magie komt helemaal tot zijn recht tijdens de kerstperiode.

Van 2 december 2023 tot en met 7 januari 2024 vieren zeven van de grootste kastelen van de Loirevallei de sfeer van het kerstseizoen met uitzonderlijke rondleidingen en activiteiten.

Zo kan je in het Royal Château d’Amboise meereizen naar Kerstmis en de miniwereld van de animatiefilm Léo. In het Château d’Azay-le-Rideau maak je kennis met weelderig gedecoreerde feesttafels vol delicatessen en smakelijke gerechten. In het Château de Chenonceau staat deze kerst de kunst van het uitnodigen centraal. Bezoekers ontdekken er kleurrijke bloemstukken die de pracht en praal van een paleis weerspiegelen. Kinderen zullen er speciaal gemaakte gigantische snoepjes ontdekken in de monumentale keukens.

Het Forteresse royale de Chinon staat helemaal in het teken van kerstmythen en legendes. De Kerstman en zijn elfen hebben hun intrek genomen in het koninklijk fort. In de koninklijke residenties krijgen bezoekers een blik achter de schermen van het gezelligste feest van het jaar. Daarnaast is er Santa Claus Classics, een unieke tentoonstelling waarin de Amerikaanse fotograaf Ed Wheeler bezoekers op humoristische wijze meeneemt in de kunstgeschiedenis.

Het Château de Langeais dompelt bezoekers onder in de magie van Kerstmis door deze traditie van licht opnieuw te interpreteren. Naast majestueuze sculpturen kan je er de verschillende kamers die verlicht zijn met kaarsen, lantaarns en slingers bezichtigen. In de Cité royale de Loches maak je kennis met drie prinsessen die elkaar in de koninklijke stad ontmoeten. Ze nemen je mee in een denkbeeldig verhaal waarin jong en oud met plezier alle magische ingrediënten zullen vinden: een wegvliegende koets, een boze koningin, een mysterieus bos,…

In het Château et jardins de Villandry tenslotte wordt de natuur in het midden van de winter herboren en neemt ze het interieur van het kasteel over. De woonkamer, de eetkamer, de slaapkamers en ook de keuken worden gedecoreerd met rijkelijk versierde dennenbomen en echte plantendecoraties.

Naast deze zeven kastelen brengen vele andere evenementen de regio tot leven tijdens de kerstvakantie. Zo kan je een bezoek brengen aan de kerstmarkt in Tours, het kerstcircus in Luynes, en een sprankelende kerst beleven in het Grand Aquarium van Touraine.

Meer informatie vind je op de websites van Val de Loire en Touraine Val de Loire.

De Groene Reisgids – Kastelen van de Loire is de ideale reisplanner voor drie tot veertien dagen. De reisgids neemt je tijdens tientallen rondritten, wandelingen en excursies mee langs de mooiste kastelen van de Loire. Ben je op zoek naar een leuke en unieke verblijfplaats in Frankrijk maar wil je toch genieten van Belgische gastvrijheid? In Logeren bij Belgen in Frankrijk, uitgegeven door Lannoo, vind je bijna 200 chambres d’hôtes en charmehotelletjes in Frankrijk, gerund door Belgen die het roer durfden om te gooien. Van design tot rustiek, van boerderij tot kasteel. Van aan de Noordzee tot de Côte d’Azur en van Normandië tot in de Pyreneeën. Keuze genoeg om een gepast adresje te vinden in Frankrijk, met een Belgisch tintje. Wil je iemand verrassen met een verblijf in de Loirevalle dan is de BONGO belevenisbon het ideale cadeau. De mooi verpakte bon is goed voor twee overnachtingen inclusief ontbijt voor twee personen in Touraine.

Lees ook: Relais & Châteaux zet in op lokale biodiversiteit en duurzame voedselconsumptie

Volg ons op sociale media of contacteer ons