Isabelle Beernaert legt haar ziel bloot in nieuwe dansvoorstelling ‘Naakt’

Isabelle Beernaert legt haar ziel bloot in nieuwe dansvoorstelling ‘Naakt’

24 oktober 2021 0 Door Deugenieten

Met haar nieuwe voorstelling ‘Naakt – Nuda Veritas’ doorbreekt Isabelle Beernaert de grenzen van de door ons gemaakte realiteit en kijkt ze verder dan enkel de vorm.

Het was voor Isabelle Beernaert en haar dansgezelschap erg uitkijken om opnieuw te kunnen optreden voor een dansminnend publiek. Na iets kleinere zalen in Almere en Genk stond dit weekend de Antwerpse Stadsschouwburg op de agenda. Dat zorgde bij Isabelle Beernaert, choreograaf en regisseur van Naakt, voor een portie extra, positieve spanning. Spelen in Antwerpen, waar ze haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Vlaanderen volgde, voelt voor Isabelle immers aan als thuiskomen.

Na haar vorige voorstelling ‘Laat me’ waarin Isabelle de zoektocht naar de eigen identiteit en eigen ruimte visualiseerde, geeft ze zich in haar nieuwste productie ‘Naakt’ helemaal bloot. Figuurlijk dan. ‘Naakt’ is onbewust een vervolg geworden op ‘Laat me’. In ‘Naakt’ doet Isabelle Beernaert wat ze zelf wil, zonder rekening te houden met wat mensen van haar verwachten. Het wordt volgens haar eindelijk tijd om zichzelf figuurlijk af te pellen, laagje voor laagje, tot ze helemaal in haar blootje staat. Met vragen zoals ‘Wie ben ik?’ en ‘Wie wil ik zijn?’ zorgt ze ervoor zichzelf te kunnen blijven, in haar essentie. En vanuit die pure versie van zichzelf, de naakte ‘ik’, vertekt alles. “Pas als we onszelf op die manier kunnen waarderen, kunnen we oog hebben voor de prachtige diversiteit die deze wereld ons te bieden heeft”, zegt de choreograaf. ‘Naakt’ is immers een verhaal dat de grenzen doorbreekt van de door ons gemaakte realiteit, dat verder kijkt dan slechts de vorm. Want de echte vorm is een uiterlijke uitdrukking van de innerlijke inhoud.

Diversiteit in al zijn vormen

‘Naakt’ gaat ook onder meer over diversiteit en de verschillen die reeds ontstaan bij de geboorte. De verschillende dansscènes verwijzen naar Adam en Eva, de geboorte, de evolutie van de mens. Op een rode catwalk lopen zielen die, afhankelijk van de kledij die ze aantrekken, man of vrouw worden. De voorstelling viert de diversiteit in vele vormen, zoals de kleur, lengte en breedte van mannelijke en vrouwelijke dansers.

‘Naakt’ is een eerlijke dansvoorstelling die zich afspeelt in de arena van het leven. Er wordt gedanst tussen licht en duisternis, intiem en energiek, op zoek naar de balans tussen goed en kwaad, tussen lust en liefde, tussen gekleed en naakt. Isabelle Beernaert legt alvast haar ziel bloot in deze sprekende, aangrijpende voorstelling. Tijd om onszelf als toeschouwer ook bloot te geven en volledig naakt te gaan. Figuurlijk welteverstaan.

Zelf zin om ondergedompeld te worden in de wereld van Isabelle Beernaert? ‘Naakt – Nuda Veritas’ speelt nog dit jaar en volgend jaar in heel wat Belgische en Nederlandse zalen. Meer informatie vind je op de website van Isabelle Beernaert.

Lees ook: Cast van musical ‘RENT’ settelt zich in de Blikfabriek voor reeks previews

Volg ons op sociale media of contacteer ons