Ik ga op reis en neem mee… alles voor een relaxte vakantie!

Ik ga op reis en neem mee… alles voor een relaxte vakantie!

13 juli 2023 0 Door Deugenieten

De zomer is net begonnen en dat betekent maar één ding: tijd voor een welverdiende vakantie! Ben jij er ook zo aan toe om lekker met de kinderen aan het strand te liggen en jezelf even helemaal te verliezen in een goed boek, een ontspannen familiespel of romantische film? Laat je dan inspireren door deze 10 verrassende en leuke ideetjes van BoekenVoordeel.


1. Een ontspannend boek

Verlies je even in een andere wereld met De Rokesby’s – De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn. De Bridgertons en de Rokeby’s zijn al lange tijd buren en goed bevriend. Bloeit er tussen hun kinderen meer op dan alleen vriendschap? Met een vlotte schrijfstijl, humoristische toon en aandacht voor details is dit een heerlijke roman om bij weg te dromen tijdens een bezoekje aan het strand of het zwembad.


2. Pisa Travel

Het spelen van een bord- of kaartspel kan natuurlijk niet ontbreken op vakantie. Ideaal om na het eten in de late avondzon nog even wat leuks met het hele gezin te doen. Zo is er de spannende reiseditie van het evenwichtsspel Pisa. Hoe meer toeristen je op de toren plaatst, hoe feller die gaat wiebelen. Dit Pisa reisspel is compact, neem je makkelijk overal mee naartoe en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.


3. Shake it!

Voor ouders die even willen genieten zonder de kinderen is dit een must-have. Maak zelf in een handomdraai de lekkerste cocktails. Droom weg bij klassiekers als Daiquiri en Martini, nip van een bruisende El Diablo en Planter’s Punch, geniet van aperitieven met een verrassende twist, en warm op met Hot Toddy en Irish Coffee. ‘Shaken or stirred’, het kan allemaal! Ga je liever met het hele gezin aan de slag? Voor de kinderen zijn er heerlijke alcoholvrije cocktails te maken!


4. Stedengids

Tijdens een vakantie in het binnen- of buitenland mag een stedengids natuurlijk niet ontbreken. Ideaal om je vooraf goed voor te bereiden over de plaats van bestemming, zo weet je precies wat de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin zijn. Het lezen en opzoeken over je bestemming doet je alvast heerlijk wegdromen van al dat prachtigs!


5. OK Boomer!

Een spel wat je met het hele gezin op vakantie kan spelen, is OK Boomer! In dit kaartspel neemt de oudere generatie het op tegen de jongere en wordt de kennis over de popcultuur uit de andere generatie getest. Ofwel speel je in teams, opgedeeld per generatie, maar je kan ook gewoon tegen elkaar spelen. Benieuwd wie er in dit quizspel het meeste weet over de popcultuur van de andere generatie? OK Boomer! is erg geschikt om te spelen tijdens regenachtige dagen.


6. Taalgids

Met de taalgids wordt communiceren in je vakantieland een stuk makkelijker. Zo maak je je tijdens jouw vakantie verstaanbaar met de handige taalgidsen die bovendien gemakkelijk in je tas passen. In de gids komen woorden en uitdrukkingen voor die handig zijn voor aan de grens, onderweg, in het openbaar vervoer, bij een overnachting en nog veel meer. Ook een uitgebreide culinaire woordenlijst is erg praktisch zodat je altijd weet wat er op je bord ligt. Bovendien wordt de uitspraak fonetisch weergegeven zodat je klinkt als een echte local!


7. Familiefilm

Hoe fijn het ook is om naar het strand of park te gaan, af en toe een film kijken met het hele gezin is ook genieten. Disney’s Encanto is zo’n film die je niet mag gemist hebben. Het verhaal gaat over een buitengewone familie die in een magisch huis woont in een kleurrijke plek Encanto, verscholen in de bergen van Colombia. Elk kind in het gezin heeft magische krachten, behalve Mirabel. Wanneer ze ontdekt dat de magie rondom Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is. Een film over een buitengewone familie, perfect om met het hele gezin naar te kijken.


8. Kleurboek

Voor degene die behoefte heeft aan wat minder prikkels en de aandacht ergens anders op wil richten, zijn kleurboeken een goed alternatief. Zo is de natuur een geliefd onderwerp wegens de onuitputtelijke bron van inspiratie en rust. Bloemen, insecten, vogels,… bij het kleuren van de wondermooie kleurplaten voel je jezelf tot rust komen terwijl je de tekening met prachtige kleuren tot leven wekt. Kleurboeken zijn verkrijgbaar voor zowel volwassenen als kinderen. Leuk voor op de achterbank of in het vliegtuig.


9. Film voor een avondje alleen

In de vakantie is er af en toe ook behoefte om even zonder de kinderen tot rust te komen en je te verliezen in een meeslepende film. Dan is de verfilming van de bestseller Toen ik je zag van Isa Hoes een aanrader. Een succesvol acteurskoppel krijgt de ene na de andere fantastische rol aangeboden. Zelfs na al die jaren zijn ze nog steeds stapelverliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen kennen… Toen ik je zag neemt je mee in een drama over liefde, onzekerheid en hoop.


10. Het beste voor je (zonne)bril

Wanneer je naar een zonnige vakantiebestemming gaat mag een zonnebril natuurlijk niet ontbreken. Of misschien heb je wel een bril nodig bij het lezen van een boek? Het gevaar zit erin dat je bril ergens onder in de tas belandt en beschadigd raakt. Het is dan ook aangeraden je bril in een brillenkoker te stoppen zodat hij je hele reis heel blijft. En waarom dan niet in een leuke en kleurrijke brillenkoker met de print van een wereldkaart? Opvallend, dus nooit meer zoeken naar je bril!


Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft BoekenVoordeel deze handige top 10-lijst opgesteld met producten die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw vakantie. De grootste winkelketen op het gebied van voordelige boeken, spellen en puzzels vind je zowel in België als in Nederland. Daarnaast biedt BoekenVoordeel nog veel meer producten aan die niet mogen ontbreken op je favoriete vakantiebestemming. Meer ideeën vind je op BoekenVoordeel.

Volg ons op sociale media of contacteer ons