Hotel Amigo verwelkomt je in een unieke Kuifje-suite

Hotel Amigo verwelkomt je in een unieke Kuifje-suite

13 juni 2021 0 Door Deugenieten

Na tien jaar samenwerking met Moulinsart en het Hergé Museum lanceert Hotel Amigo de nieuwe ‘Tintin Signature Suite’. Hiermee verwelkomt het luxueuze hotel haar gasten in de wondere wereld van de dappere verslaggever.

België staat bekend om zijn surrealisme, bieren en heerlijke chocolade. Maar ook Kuifje, gecreëerd door Hergé in 1929, is tot ver over onze grenzen bekend. Zijn avonturen worden wereldwijd gewaardeerd door lezers van alle leeftijden.

Het luxueuze Hotel Amigo ligt in het hart van Brussel, naast de Grote Markt, en biedt een uitzonderlijke dienstverlening. Het hotel is de ideale plek om een bevoorrechte samenwerking aan te gaan met Moulinsart, het bedrijf dat het werk van Hergé en het Hergé Museum beheert. Hotel Amigo is dan ook het enige hotel dat een ervaring biedt in het gezelschap van Kuifje en andere kleurrijke personages zoals Kapitein Haddock, Jansen en Janssen of de ongelooflijke Bianca Castafiore.

Bij het betreden van de unieke ‘Tintin Signature Suite‘ word je meteen begroet door beeldjes van Kuifje, Bobbie en Kapitein Haddock maar ook door een bijzondere tekening waarop Steven Spielberg staat afgebeeld. De wereldberoemde regisseur verbleef 10 jaar geleden in het Amigo Hotel ter gelegenheid van de release van zijn Kuifje-film ‘De Avonturen Van Kuifje – Het Geheim Van De Eenhoorn‘. De tekening werd gesigneerd door de filmregisseur en pronkt nu in de inkom van de ‘Kuifje suite’.

Subtiele details

Ook in het salon van de suite vind je een aantal subtiele Kuifje-elementen terug. Het iconische beeld van Kuifje en Bobbie in de vaas, uit het album ‘De Blauwe Lotus‘, staat elegant op de salontafel. Uiteraard kunnen ook enkele boeken over de jonge reporter niet ontbreken op de salontafel. Iets verderop staat de ongetwijfeld nog meer iconische raket uit het album ‘Raket naar de maan‘.

Wanneer je de slaapkamer betreedt, valt meteen trouwe viervoeter Bobbie op die de gasten verwelkomt. Een stenen beeldje van een denkende Kuifje en een kussen met het subtiele logo van Bobbie zijn enkele van de kleine details die verwijzen naar de stripheld. Het meest opvallende in deze kamer is de muur met zwart-wittekeningen van figuren en objecten uit de avonturen van Kuifje. Dit behang werd speciaal voor deze suite door de mensen van Moulinsart samengesteld en is nergens te koop.

Suite voor het ganse gezin

De ‘Tintin Signature Suite’ is perfect voor een verblijf met z’n twee. Maar dankzij de mogelijkheid om de aangrenzende kamer bij te boeken, heeft ze ook alles voor gezinnen. In de suite vind je tal van verwijzingen naar Kuifje. Deze werden allemaal speciaal voor het hotel door Moulinsart gemaakt. Stuk voor stuk zijn het unieke items die perfect passen in het elegante decor van Olga Polizzi, zus van Rocco Forte.

In de tweede kamer vallen vooral het leuke beddengoed, de kleurrijke kussens en unieke portretten van Kuifje en zijn vrienden op. Ze dompelen je letterlijk onder in een wereld van avontuur. In de badkamer vind je dan weer heerlijk zachte handdoeken en badjassen met het silhouet van Kuifje op. Naast de kleurboeken en de strips die in de kamer liggen, kunnen de jonge gasten ook deelnemen aan een leuke speurtocht op de striproute van de stad Brussel.

De ‘Family Suite’-ervaring stopt niet bij de slaapkamer. Ze gaat verder in de ontbijtruimte waar het ontbijt geserveerd wordt op servies dat in het teken van Kuifje staat. En wanneer de kids klaar zijn met hun ontbijt kunnen ze zich nog even bezighouden in de lees- en tekenruimte die op hen wacht. Zo kunnen de ouders lekker lang genieten van het heerlijke ontbijt in Hotel Amigo.

Wil je je helemaal onderdompelen in de sfeer van Kuifje en heerlijk luxueus overnachten in Brussel? Boek dan snel je staycation op de website van Hotel Amigo.

Lees ook: Toerist in eigen land: op trot in bruisend Brussel

Volg ons op sociale media of contacteer ons