Heerlijk wegdromen bij Keukenkronieken, het nieuwe kookboek van Nigel Slater

Heerlijk wegdromen bij Keukenkronieken, het nieuwe kookboek van Nigel Slater

5 mei 2022 0 Door Deugenieten

In Keukenkronieken verzamelt Nigel Slater al zijn favoriete recepten die je zelf makkelijk thuis kan klaarmaken. In het kookboek staan meer dan 200 originele recepten die van koken een waar plezier maken.

Bij heel wat kookliefhebbers klinkt de naam Nigel Slater bekend in de oren. De Engelse kookboekenschrijver en foodjournalist heeft niet alleen in zijn thuisland een grote aanhang, ook in de lage landen is hij best geliefd. Het is voor velen dan ook telkens opnieuw uitkijken naar een nieuw kookboek vol heerlijke recepten van deze foodie.

Zegt de naam Slater je nog niks? Dan is Keukenkronieken de ideale kennismaking met zijn heerlijk weglezende schrijfstijl en de smaakvolle recepten voor de thuiskeuken. Nigel Slater is namelijk al vele jaren een grote naam in de culinaire wereld. Naast kookboekenauteur schrijft Slater al ruim 25 jaar foodcolumns voor de krant The Observer. In het verleden was hij ook televisiepresentator bij Chanel 4 en BBC. In 2021 ontving Slater de titel OBE en werd hij Officier in de Orde van het Britse Rijk voor zijn verdiensten in de wereld van koken en literatuur.

Keukenkronieken: een must-have voor elke foodie

Keukenkronieken vertelt het verhaal van Nigel Slater’s leven in de keuken. Het is een verzameling van zijn eerdere werk waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Dat kan gaan van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc voor een perfecte, rokerige en smeuïge auberginepuree.

Slater pent echter niet enkel de ingrediëntenlijst en hoe je de gerechten het beste klaarmaakt neer. Hij vertelt ook de verhalen achter zijn recepten, zoals de herinnering van de eerste baguette die hij at in Parijs, zijn liefde voor Japanse ingelegde radijsjes en zijn eerste stukje chocoladetaart met botercrème. Hij weet zijn inleidingen tot de recepten zo goed te schrijven dat je meer dan eens denkt in een meeslepende roman te zitten. Slater weet telkens de juiste woorden te vinden om je helemaal mee te nemen in zijn wereld van koken. Deze dikke turf – Keukenkronieken telt maar liefst 500 pagina’s – bevat dan ook meer dan 200 favoriete recepten die Nigel Slater zelf in zijn keuken kookt.

Het kookboek schenkt aandacht aan vele soorten gerechten: soep, brood, kipgerechten, groenten, pastei,… De keuken van Nigel Slater heeft voor ieder wat wils. Uiteraard kunnen gerechten om heerlijke desserts te maken niet ontbreken. Slater schenkt zelfs aandacht aan het ritueel van thee op een haast poëtische manier dat je er zelf spontaan zin in krijgt. Dit kookboek is dan ook een echte inkijk in het hart en de ziel van zijn kookkunsten. Zelf kregen we het bij het lezen van Slaters teksten en recepten spontaan warm van.

De kookbijbel met de ultieme collectie gerechten van Nigel Slater, en met meer dan 200 recepten, is een waar leesgenot voor kookliefhebbers, levensgenieters en echte Deugenieten. Je vindt Keukenkronieken in de lokale boekhandel of in deze online boekenwinkel.

GIVEAWAY – Wie weet geniet jij ook van de heerlijke verhalen en recepten in Nigel Slaters Keukenkronieken.

Deze giveaway is helaas afgelopen. Volg Deugenieten op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe acties.

Lees ook: Aziatische cravings? Deze 4 gerechten nemen je mee op culinaire roadtrip doorheen Zuidoost-Azië

Volg ons op sociale media of contacteer ons