Food alert: het Wiltcher’s Gastronomic Festival

Food alert: het Wiltcher’s Gastronomic Festival

26 februari 2024 0 Door Deugenieten

Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels nodigt fijnproevers uit op een wereldwijd culinair avontuur. Het Wiltcher’s Gastronomic Festival biedt de mogelijkheid om nieuwe smaken en culturen te ontdekken. Om het extra bijzonder te maken kunnen gasten hun ervaring uitbreiden met een luxueus verblijf in een van de elegante suites van het hotel aan de Louizalaan.

Na een zeer geslaagde valentijnsbrunch organiseert Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels nu ook een gloednieuw festival gewijd aan de wereldkeuken, het eerste Wiltcher’s Gastronomic Festival.

Op drie momenten van het jaar viert het Wiltcher’s Gastronomic Festival de gastronomie van drie verschillende continenten. Tijdens het tien dagen durend event van gastronomische verwennerij zal telkens een in België gevestigde chef-kok de traditionele keuken van zijn land van herkomst alle eer aandoen.

Azië in de schijnwerpers

Voor deze eerste editie staat Azië, met Thailand in het bijzonder, in de schijnwerpers. Deze authentieke, traditionele en zeer verfijnde keuken wordt gepresenteerd door de in Thailand geboren chef-kok Insixiengmay Sisavadh van restaurant Le Thevy uit Laken.

Van woensdag 28 februari tot zaterdag 9 maart worden de vele delicate smaken van Azië aangeboden tijdens een all-you-can-eat buffet in het prachtige Café Wiltcher’s. Bovendien zorgt de Thaise chef-kok voor een live cookingdemonstratie. De sfeer komt er nog meer in dankzij livemuziek en dans. Deze bijzondere gastronomische ervaring kost €69 per persoon, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen de helft.

Brazilië centraal tijdens tweede editie

Tijdens de tweede editie hult het Wiltcher’s Gastronomic Festival zich in de kleuren en smaken van Brazilië. Van dinsdag 14 mei tot zaterdag 25 mei staat er weer een nieuw all-you-can-eat buffet, live cooking door een Braziliaanse chef-kok, en livemuziek en dans op het programma van deze gastronomische festiviteiten met een Braziliaans tintje.

Democratische Republiek Congo in de schijnwerpers

Tijdens een derde editie zal de keuken van de Democratische Republiek Congo ongetwijfeld foodies en liefhebbers van exotische smaken nog meer weten te verrassen. En dat elke avond van dinsdag 8 oktober tot zaterdag 19 oktober. Er valt genoeg te ontdekken, met een all-you-can-eat buffet, muziek en dans en natuurlijk live cooking door een chef-kok van Congolese afkomst.

Met het Wiltcher’s Gastronomic Festival neemt het Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels alle liefhebbers van wereldsmaken en exotische sferen mee op sleeptouw. En als kers op de taart kan je jezelf of iemand anders trakteren op een heerlijke nacht in een van de prachtige suites van het iconische hotel op de prestigieuze Avenue Louise.

Meer info over Wiltcher’s Gastronomic Festival vind je op steigenberger.com.

Lees ook: Wereldkeuken op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons