Eerste beelden van ‘Arthur en de strijd om Camelot’ met Christof Chapsis in hoofdrol

Eerste beelden van ‘Arthur en de strijd om Camelot’ met Christof Chapsis in hoofdrol

2 maart 2020 0 Door Deugenieten

Duik samen met Arthur en Merlijn de tovenaar in het spannendste en meest swingende musicalavontuur van 2020!

Arthur en de strijd om Camelot‘ vertelt het verhaal van Arthur. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Vaak droomt hij dan ook weg bij de verhalen over zijn grote held: Koning Arthur.

Wanneer hij tijdens een hevige storm geraakt wordt door de bliksem ontwaakt Arthur vol verbazing in de wereld van zijn lievelingsverhaal.

Daar sluit hij vriendschap met de mooie lady Guinevere en de stoere ridder Lancelot. Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in de steen. Want degene die dit zwaard te pakken krijgt, zal de baas worden van het land.

Helaas voor de vrienden is ook de kwaadaardige popdiva Morgana Le Fay op zoek naar dit magische zwaard. Samen met haar hulpje Mordred zet ze alles op alles om Arthur en zijn vrienden te dwarsbomen.

Wie zal als eerste het zwaard vinden? En wie zal koning(in) worden van het land?

De legende is speciaal voor de hele familie vertaald naar een humoristische, hippe en avontuurlijke familiemusical.

De cast van ‘Arthur en de strijd om Camelot’ bestaat uit gezichten die zeker bekend zijn bij de jongeren. Zo speelt Christof Chapsis de rol van Arthur. Christof kennen we als getalenteerde Vlaamse zanger en uit de jeugdserie D5R. Charlotte Suijs, bekend als Inez uit Familie, speelt Guinevere. Jeroen Logghe ken je misschien uit een vorige Event-Teamproductie Roodkapje, of uit The Best of Musicals van dit jaar. Samuël Anastasi, bekend uit de fictieserie ‘De Regel van 3S’ op Ketnet, vertolkt de rol van Kai, maar is tevens alternate voor de rol van Arthur.

Een ander, minder bekend talent is Milou van Mieghem. Zij speelt de rol van popster Morgana Le Fay. Deze rol zou oorspronkelijk door Dorothy Wuyts worden vertolkt, maar zij moet wegens gezondheidsredenen afhaken. Aangezien Milou al understudy was voor de rol van Morgana, krijgt zij de eer deze extravagante popster te vertolken in deze productie. Pieter Jan De Paepe kruipt in de huid van Merlijn de tovenaar en Tim Asselman vertolkt de rol van Mordred, het hulpje van popster Morgana Le Fay.   

‘Arthur en de strijd om Camelot’ speelt van 9 april tot en met 9 mei in verschillende theaters in Vlaanderen. Meer info vind je op event-team.be.

Volg ons op sociale media of contacteer ons