Een royale wandeling door de koninklijke serres van Laken

Een royale wandeling door de koninklijke serres van Laken

25 maart 2022 0 Door Deugenieten

Van 15 april tot en met 8 mei worden naar jaarlijkse traditie de koninklijke serres van Laken opengesteld voor het publiek. Dit jaar zijn ook de kleinere, langwerpige serres opnieuw toegankelijk.

Net zoals in 2021 is het bezoek aan de koninklijke serres van Laken zowel een binnen- als buitenbeleving. Nieuw dit jaar is dat je ter plaatse zal kunnen kiezen tussen een lang (2,5u) of kort (1,5u) parcours.

Het lange parcours start met een wandeling door de tuinen van het koninklijk domein. Zo ontdek je de wonderlijke architectuur van de imposante serres eerst vanop een afstand. Onderweg kom je langs tempelruïnes aan de rand van één van de vijvers en aan de cirkelvormige rozentuin.

Na de wandeling in de tuinen sluit het lange parcours aan op het korte parcours richting de serres. Het bezoek aan het serrecomplex start aan het Palmenplateau met de Débarcadère, de Palmenserre, de Azaleaserre, de Geraniumgalerij, de Dianaserre en de Spiegelserre. Nadien wandel je richting de grote serres: de Perronserre of Embarcadère, de Congoserre met subtropische planten, de koepelvormige Wintertuin met onder andere palmbomen en boomvarens en de Oranjerie waarin de sinaasappel- en laurierbomen en camelia’s overwinteren.

Lees ook: De koninklijke serres van Laken openen opnieuw de deuren

Wegens groot succes zijn er dit jaar ook opnieuw nocturnes op vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden en op paasmaandag 18 april. Tijdens de nocturnes is het lange parcours door de tuinen niet toegankelijk.

Praktisch

De koninklijke serres zijn open van vrijdag 15 april tot en met zondag 8 mei. Een ticket kost 4 euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang, maar ook de reservatie van hun bezoek is verplicht via deze website.

Op donderdag 28 april is er ondersteuning voor personen met een beperkte mobiliteit met een aangepast parcours (2 uur) en begeleiding op de kritieke punten van het parcours.

Alle informatie in verband met bereikbaarheid via het openbaar vervoer vind je hier. Tegenover de in gang van het koninklijk domein wordt een parking met een beperkt aantal plaatsen ingericht. Er is ook een onbewaakte fietsenstalling.

Lees ook: MSC Grandiosa vaart deze zomer naar de Noorse fjorden

Volg ons op sociale media of contacteer ons