Deze winter kan je vanop Brussels Airport naar 120 bestemmingen reizen

Deze winter kan je vanop Brussels Airport naar 120 bestemmingen reizen

26 oktober 2020 0 Door Deugenieten

Dit weekend ging het winterseizoen op Brussels Airport officieel van start. Ook in dit ongewoon jaar is er een rijk en gevarieerd aanbod met maar liefst 120 Europese en niet-Europese bestemmingen. En de luchthaven wil reizen vooral veilig laten doorgaan, mede dankzij de tests voor het vertrek die nodig zijn voor vele bestemmingen.

Het winterseizoen op Brussels Airport is officieel begonnen. Tot en met 25 maart worden de vluchtschema’s aangepast om passagiers te kunnen ontvangen die reizen voor het plezier, om familie of vrienden te bezoeken of op zakenreis gaan.

Niet minder dan 40 luchtvaartmaatschappijen zullen ongeveer 450 vertrekkende vluchten per week uitvoeren naar 120 bestemmingen. Een belangrijke partner daarbij is Brussels Airlines. De home carrier zal meer dan 50 bestemmingen aanbieden, waaronder 16 intercontinentale bestemmingen.

TUI vliegt op haar beurt naar meer dan 30 bestemmingen en Ryanair biedt 14 routes aan. Op de lange afstand zijn intussen steeds meer luchtvaartmaatschappijen weer actief op Brussels Airport. Zo verbinden onder meer Air Canada, United Airlines, Emirates, Etihad, Qatar Airways, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines en Rwandair Brussels Airport opnieuw met de wereld. 

Nieuwe bestemmingen

Afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen worden deze winter ook nieuwe bestemmingen verwacht in het aanbod van Brussels Airport. Wat de skibestemmingen betreft, vliegt TUI naar Kittila en Kuusamo in Finland, Finnair naar Kittila en Transavia naar Innsbruck (Oostenrijk).

Er veilig tussenuit via Brussels Airport

Ook in de huidige context kan reizen aangenaam en veilig verlopen. Op Brussels Airport zijn heel wat voorzorgsmaatregelen genomen om de sociale afstand en hygiëne te waarborgen. Ook tijdens de vlucht zorgen de luchtvaartmaatschappijen met onder meer HEPA-filters, die de lucht elke twee tot drie minuten vernieuwen, voor veilige omstandigheden. Reizen met het vliegtuig betekent dus geen bijkomend risico voor wie de maatregelen volgt en toepast. 

Voor een toenemend aantal bestemmingen heb je vandaag wel een negatief testcertificaat nodig. Je kan hiervoor in het COVID Test Centre op Brussels Airport terecht. Daar kan je een PCR test laten afnemen om het certificaat te bekomen. Naast de huidige reisbeperkingen, blijft het toepassen van de voorzorgsmaatregelen tijdens de reis en op bestemming, de belangrijkste voorwaarde voor een zorgeloze vakantie. Informeer je dan ook steeds over de laatste reisadviezen via diplomatie.belgium.be.

Lees ook: Mobiel COVID-19 lab op Brussels Airport operationeel

Volg ons op sociale media of contacteer ons