Deugenieten in de keuken: Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Deugenieten in de keuken: Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

14 mei 2024 0 Door Deugenieten

Deugenieten en lekker eten gaan hand in hand. Met plezier zitten we uren te snuisteren in onze uitgebreide collectie kookboeken, en zoeken we de lekkerste ingrediënten uit in de winkel om daarna de keukenprins in ons tot leven te brengen. Deze week gaan we de Aziatische toer op met noedels met kipgehakt in Aziatische saus. Kook je mee?

Deugenieten zijn levensgenieters die houden van culinaire hoogstandjes. Op onze boekenplank verschijnen dan ook op regelmatige basis nieuwe kookboeken boordevol culinaire ontdekkingen en lekkere gerechten uit de wereldkeuken.

Door ons drukke leven ontbreekt het ons soms aan tijd om uitgebreid boodschappen te doen en daarna uren te staan kokerellen in de keuken. Kant-en-klaarmaaltijden zouden een voor de hand liggende oplossing kunnen bieden maar zijn niet altijd de meest gezonde oplossing. Maaltijdboxen die alle verse ingrediënten en recepten bevatten zijn dat wel.

Met HelloFresh wordt het plannen van maaltijden een fluitje van een cent. Geen eindeloze bezoeken aan de supermarkt, geen zoektocht naar recepten maar verse, gevarieerde en gemakkelijke maaltijdboxen die alle nodige ingrediënten bevatten waardoor we ons volledig kunnen concentreren en genieten op het klaarmaken van een lekkere en gezonde maaltijd.

Bovendien bevatten de maaltijdboxen een makkelijk te volgen instructieblad waardoor zelfs beginnende foodies echte keukenprinsen en -prinsessen worden. De duidelijke instructies, stapsgewijze foto’s en handige tips begeleiden je van het snijden tot het serveren.

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

De Aziatische keuken staat gekend voor haar explosie van smaken en gezonde ingrediënten. Rijk aan kruiden, verse groenten en mager vlees of vis, bevordert het een gebalanceerde voeding. Naast haar focus op verse ingrediënten, evenwichtige smaken en gezonde kookmethoden zorgt het gebruik van specerijen zoals gember, knoflook en chilipepers voor een gezondheidsbevorderend aspect. Bovendien zorgt de diversiteit van gerechten, van Japanse sushi tot Thaise curry’s, voor een culinair avontuur in perfecte harmonie tussen zoet, zout, zuur en bitter. De Aziatische keuken is daarom een van onze favoriete keukens.

Deze week stond dan ook een superlekker Aziatisch gerecht op het menu van Deugenieten: noedels met kipgehakt in Aziatische saus, met courgette, paksoi en wortel.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • Een kom, rasp, pot, 2 woks of sauteerpan
  • 2 stuks knoflookteen
  • 4 tl verse gember
  • 1 rode peper
  • 30 ml sojasaus
  • 4 zakjes zoete Aziatische saus
  • 2 courgettes
  • 2 stuks paksoi
  • 2 stuks ui
  • 6 tl paprikapoeder
  • 200 g mie noedels
  • gomasio
  • 2 wortels
  • 400 gr Aziatisch gekruid kipgehakt
  • 6 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het klaar

Voorbereiding

  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de noedels. Kook de noedels 3-4 minuten. Giet daarna af en laat de noedels uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Let er wel op dat de peper pikant is dus gebruik naar smaak.
  • Meng de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus in een kom.

Groenten bakken

  • Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd ze in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de paksoi klein.
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, wortel, paksoi en ui met het paprikapoeder gedurende 6 tot 8 minuten. Breng alles op smaak met peper en zout.

Kip toevoegen

  • Verhit ½ el zonnebloemolie per persoon in een tweede wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt in 3 à 4 minuten gaar.
  • Voeg het kipgehakt en de saus toe aan de groenten en bak alles gedurende 1 minuut verder.
  • Voeg de noedels toe en meng de noedels, groenten en kipgehakt goed door elkaar. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren

  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.

Eet smakelijk!

Lees ook: Eten en drinken op de boekenplank van Deugenieten

Volg ons op sociale media of contacteer ons