De eerste ‘Organic’ cuvée van het Luxemburgse huis Bernard-Massard geeft bruis aan je picknick

De eerste ‘Organic’ cuvée van het Luxemburgse huis Bernard-Massard geeft bruis aan je picknick

21 juni 2022 0 Door Deugenieten

Sinds 1921 staat Bernard-Massard voor kwaliteitswijnen. Honderd jaar van passie en knowhow maakten van Bernard-Massard een pionier in de wijnwereld. Het Luxemburgse schuimwijnhuis stelt Organic voor, zijn eerste bio cuvée gemaakt met zorgvuldig geselecteerde en biologisch geteelde druiven.

Bernard-Massard werd in 1921 opgericht door Jean Bernard als eerbetoon aan zijn familie en de familie van zijn vrouw, Anne Massard. Al meer dan een eeuw is het bedrijf gespecialiseerd in het samenstellen van mousserende wijnen volgens de traditionele méthode champenoise. Bernard-Massard is een echt symbool van de Luxemburgse knowhow over wijn. Het familiebedrijf brengt traditie en innovatie samen en staat erop om cuvées en wijnen te produceren voor iedereen.

Organic cuvée

Bernard-Massard blijft trouw aan zijn waarden maar is niet blind voor de huidige tijdsgeest. Daarom hebben ze een biologische cuvée op de markt gebracht die is geproduceerd met respect voor de natuur. De Organic cuvée is samengesteld uit Chardonnay, Pinot Blanc, Riesling en Pinot Noir en rijpte twee jaar in de kelders. Zo komen de aroma’s volop tot uiting en ontwikkelt de wijn fijne bubbels.

De Organic cuvée verleidt met zijn gouden, kristallijne kleur en zijn fijne en regelmatige bruising. De zuivere neus kan prat gaan op aroma’s van wijnperzik, Golden Delicious appels, peer en aangename florale toetsen. Vanaf hier smaakt het alleen nog maar naar meer! De mond is fris en gulzig, met toetsen van witte vruchten, en wordt ondersteund door een mooie afdronk met een bijna florale vinositeit. De ideale compagnon bij een etentje in openlucht of bij een gezellige picknick.

100 jaar smaak

Jean Bernard begon zijn carrière als keldermeester in de prestigieuze champagnehuizen in Reims en Epernay, in het hart van de Champagnestreek. Hij leerde er alles over de méthode champenoise en nam deze kennis terug mee naar Luxemburg waar hij zijn eigen bedrijf in mousserende wijnen oprichtte. Aan de oevers van de Moezel maakt het huis Bernard-Massard er een erezaak van om kwaliteitswijnen voor te stellen die volgens een strenge en traditionele methode geproduceerd worden. Precies zoals Jean Bernard het heeft geleerd. In 1923, twee jaar na de oprichting van het huis, maakte Bernard-Massard zijn intrede op de Belgische markt en bood hij zijn wijnen op een grotere schaal aan.

De oorlog zorgde voor een aantal moeilijke jaren. Het familiebedrijf werd overgenomen door Carlo en André Claesen die het nieuw leven inblaasden. Nieuwe installaties, nieuwe kelders, wijntoerisme en internationale handel zorgden ervoor dat het merk vandaag de dag een echte referentie in de wereld van mousserende wijnen is. Allemaal onder impuls van Hubert Claesen, zoon van Carlo, die het merk in heel wat landen waaronder Finland, Canada, Japan en het Verenigd Koninkrijk op de markt brengt. Bovendien breidt hij het gamma uit naar wijnen voor elk moment, van een eenvoudig aperitief tot een bijzondere gelegenheid.

Lees ook: Ex-sommelier van El Bulli brengt uitzonderlijke Gallina de Piel Wines op de markt

Volg ons op sociale media of contacteer ons