Cruisemaatschappijen nemen extra voorzorgsmaatregelen voor volksgezondheid

Cruisemaatschappijen nemen extra voorzorgsmaatregelen voor volksgezondheid

30 januari 2020 0 Door Deugenieten

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus in China nemen steeds meer cruisemaatschappijen extra voorzorgsmaatregelen om de gezondheid en het welzijn van hun gasten en bemanning te beschermen.

Sinds het uitbreken van het coronavirus in China, volgt de wereld met argusogen de situatie op het gebied van volksgezondheid. Cruisemaatschappijen, waarvan de schepen in de regio rondvaren, plegen overleg met internationale en lokale gezondheidsinstanties. Zo werden de vaarroutes van verschillende schepen bijgestuurd en worden passagiers voortaan extra gescreend.

Hoewel er geen gevallen van coronavirus zijn aan boord van een van haar schepen, voert MSC Cruises bijvoorbeeld een aantal aanvullende maatregelen in om de gezondheid en het welzijn van alle gasten en bemanning te waarborgen.

Zo worden alle gasten, ongeacht hun nationaliteit, vóór het inschepen verplicht een vragenlijst in te vullen om ervoor te zorgen dat niemand aan boord gaat die de afgelopen 30 dagen vanuit het vasteland van China is gereisd of het vasteland van China heeft bezocht. Iedereen die de afgelopen 30 dagen vanuit het vasteland van China heeft gereisd of het vasteland van China heeft bezocht, zal de toegang tot het schip worden ontzegd. Bij Costa Cruises mogen geen gasten, bezoekers of bemanningsleden van welke nationaliteit dan ook die de afgelopen 14 dagen van, naar of door China zijn gereisd aan boord gaan van Costaschepen.

Voorafgaand de inscheping worden er verplichte non-touch thermische scans uitgevoerd voor alle gasten en bemanning. Personen met tekenen of symptomen van ziekte zoals koorts (≥38 °C / 100,4 °F) of die koortsachtig zijn, koude rillingen, hoesten of ademhalingsmoeilijkheden vertonen worden niet aan boord gelaten.

Gasten die aan boord koortssymptomen vertonen worden geïsoleerd in hun hut. Dezelfde maatregel geldt voor gasten en familieleden die in dezelfde hut verblijven, evenals elk bemanningslid dat deze gasten mogelijk heeft bediend.

Daarnaast krijgen alle schepen een verhoogde en diepgaande poets- en ontsmettingsbeurt.

Als reiziger kan je zelf een aantal maatregelen nemen om de blootstelling aan en de overdracht van een reeks ziekten te verminderen. Deze omvatten het handhaven van elementaire hand- en ademhalingshygiëne en veilige voedselpraktijken en het vermijden van nauw contact (indien mogelijk) met iedereen die symptomen van ademhalingsaandoeningen vertoont, zoals hoesten en niezen.

https://youtu.be/6d4vDOR_atM

Vertrek je binnenkort op reis hanteer dan alvast deze handige tips:

  • Was je handen vaak met zeep en water en dit gedurende minstens 20 seconden. Gebruik een handdesinfecterend middel op alcoholbasis dat ten minste 60% alcohol bevat als zeep en water niet beschikbaar zijn.
  • Raak je ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
  • Als je moet hoesten of niezen, bedek je mond en neus met een tissue en gooi de tissue daarna in de prullenbak.
  • Open deuren, indien mogelijk, met een doekje en gooi het daarna weg.
Volg ons op sociale media of contacteer ons