Belgische toeristen kunnen deze zomer opnieuw relaxen aan de mooiste stranden van Europa

Belgische toeristen kunnen deze zomer opnieuw relaxen aan de mooiste stranden van Europa

31 mei 2020 0 Door Deugenieten

Met zijn heerlijke gastronomie, prachtige stranden, boeiende cultuur, uitgestrekte natuurlandschappen en prachtige watervallen is het meer dan normaal dat Koatië al jaren één van de populairste vakantiebestemmingen is. En in tegenstelling tot wat er de afgelopen dagen in verschillende media verscheen zijn Belgische toeristen binnenkort wel degelijk welkom in Kroatië.

Tijdens onze omzwervingen aan boord van een cruiseschip hebben we al een paar keer een bezoek gebracht aan het prachtige Dubrovnik. Kroatië staat dan ook hoog op ons lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. Groot was onze verbazing toen we lazen dat Belgen deze zomer niet welkom zouden zijn aan de parel van de Adriatische kust.

De Kroatische nationale dienst voor toerisme heeft (gelukkig) laten weten dat Belgen wel degelijk terug welkom zijn. Goed nieuws dus voor de vele landgenoten die deze zomer één van de prachtige stranden van Kroatië willen verkennen.

“Wij wachten nog op positief reisadvies en groen licht van de Belgische regering, maar zodra dat er is, zijn ook Belgische reizigers welkom in Kroatië”, aldus Ivan Novak, de directeur van de Kroatische nationale dienst voor toerisme in België. 

Wie binnenkort richting Kroatië trekt moet bij aankomst wel kunnen aantonen een reservering voor een hotel, vakantiewoning of boot te hebben. Eigenaars van een vakantiehuis moeten een eigendomsbewijs kunnen voorleggen aan de Kroatische grenspolitie. Om lange wachttijden aan de grens te voorkomen is het bovendien best om vooraf in te schrijven via www.entercroatia.mup.hr.

De mooiste stranden van Europa

Dat Kroatië veel prachtige stranden heeft zal niemand verbazen. Zo werd het strand van Pasjača verkozen tot mooiste strand van Europa. Ook het strand nabij Nugal, bij de Makarska Riviera, werd door de lezers van European Best Destinations, gekozen als één van de mooiste stranden van Europa. Beide stranden liggen wat verborgen en zijn echte pareltjes, waar natuur en stilte overheersen.

Pasjača: bijzonder strand nabij Dubrovnik

Pasjača ligt in de buurt van het kleine plaatsje Popovići, dertig minuten rijden vanaf Dubrovnik. Het strand kent een bijzondere ontstaansgeschiedenis. In 1955 groeven inwoners een tunnel naar zee om te voorkomen dat bepaalde gebieden steeds opnieuw overstroomden. De uitgegraven rotsblokken bleven langs de waterkant liggen en veranderden in de loop der jaren, dankzij de kracht van de golven, in kiezelstenen en later in zand. Pasjača was geboren. Na een aantal jaar had de zee al het zand weggespoeld en bracht de lokale bevolking nieuwe rotsblokken naar het strand, waarna zich hetzelfde proces herhaalde. Dit doen ze nog steeds om zo hun paradijselijke plekje te bewaren. Het mooiste strand van Europa is dan ook het resultaat van een samenwerking tussen mens en natuur. 

Nugal: verborgen pareltje nabij Split

Op de derde plaats in het lijstje van mooiste Europese stranden, staat het strand bij Nugal. Vanaf Split rijd je in een dik uur richting Nugal. Een wandeling van 30 minuten later kom je bij het verscholen Nugal strand. Je bikini of zwembroek niet mee? Geen probleem! Dit strand is een gedeeltelijk naaktstrand. Je mag dus zelf kiezen of je zwemkledij draagt of niet. Toch liever zekerheid? Dan zijn er nog tal van andere verscholen strandjes langs de Makarska Riviera waar iedereen zeker zedig rondloopt. 

Andere paradijselijke stranden

Ook in de rest van Kroatië zijn er heel wat prachtige stranden te vinden. Zo kun je op de eilanden Korcula en Lastovo terecht voor afgelegen strandjes en vinden surfers hun gading op Brac. Genoeg redenen dus om je deze zomer te laten verrassen door het natuurschoon. Vergeet zeker geen ecovriendelijke en biologisch afbreekbare zonnecrème te dragen om de schoonheid van de paradijselijke stranden zo goed mogelijk te bewaren.

Heb jij plannen om deze zomer lekker te gaan zonnen aan de Adriatische kust? Laat ons in de comments weten wat jouw favoriete strand is.

Volg ons op sociale media of contacteer ons