Annie uit ‘Gert Late Night’ brengt eigen kookboek met haar favoriete gerechten uit

Annie uit ‘Gert Late Night’ brengt eigen kookboek met haar favoriete gerechten uit

25 september 2020 0 Door Deugenieten

Ze was niet te zien tijdens de laatste reeks Gert Late Night want die vond plaats tijdens de lockdown-periode. Treuren deed Annie echter niet want ze deed wat ze anders ook zou doen op de Evanna: lekker koken. Annie maakte van de gelegenheid gebruik om eindelijk een kookboek samen te stellen met enkele eenvoudige maar o-zo-lekkere gerechten: Koken met Annie.

Wie af en toe naar Gert Late Night kijkt, kent ongetwijfeld Annie. Zij is de immer sympathieke kok aan boord van de Evanna, de boot waarop het Vier-programma wordt opgenomen. Dit voorjaar werd ze echter gemist. Gert Late Night zonder Annie was net iets minder lekker. Maar dat gaf haar wel de tijd om eindelijk een kookboek te maken.

Sinds Annie Deleersnyder in normale tijden Gert, James en hun gasten in Gert Late Night met lekker eten verwent, is ook zij een Bekende Vlaming geworden. Al blijft de vroegere bazin van dorpscafé Visserswelzijn in Oostduinkerke er bijzonder nuchter bij. En ze blijft zweren bij gewone kost: ‘Ik maak alles graag klaar, maar vooral verse frietjes en soep. En Gert is verzot op mijn stoofvlees van varkenswangetjes.’

Sympathieke selfmade kok

Doe maar gewoon‘ lijkt wel de levensspreuk van Annie. Wanneer ze op televisie verschijnt, is Annie gewoon zichzelf en sterallures heeft ze al helemaal niet. Ze blijft de sympathieke madam die voor lekker eten zorgt maar af en toe ook grappig uit de hoek kan komen. Je kan niet anders dan haar leuk te vinden.

Annie is selfmade. Ze leerde koken van haar Duitse moeder en hield samen met haar man Chris veertig jaar café Visserswelzijn open, waar ze ook eten serveerden. In ‘Doe maar gewoon!‘ deelt Annie haar 45 favoriete recepten.

Lekker gewone kost, zonder veel tamtam

Annie’s kookboek bevat dus 45 gewone gerechten. Het is gewone kost en gewoon lekker. Meer moet dat niet zijn. Annie heeft haar recepten onderverdeelt in 4 categorieën. Zo begint ze met enkele soepgerechten, waaronder een overheerlijke tomatensoep. Daarna volgen enkele warme en koude voorgerechten. Aangezien Annie met haar man aan de kust woont, kunnen visgerechten niet ontbreken in haar kookboek. Tot slot presenteert Annie nog een aantal vleesgerechten.

Annie’s kookboek is niet alleen mooi vormgegeven, het is bovenal erg praktisch samengesteld. De ingrediëntenlijst is erg duidelijk en vermeldt meteen ook de benodigde hoeveelheid. Bovendien zijn veel van de ingrediënten in de meeste huishoudens gewoon aanwezig. Je moet dus niet gek gaan doen en op zoek naar die ene onbekende groente om je gerecht te doen slagen.

De bereidingswijze staat mooi en duidelijk beschreven en wordt weergegeven in puntjes. Zo mis je geen handeling en kan je makkelijk alles volgen. Ook de totale bereidingstijd staat aangegeven, kwestie dat je op voorhand weet waar je aan toe bent. Wil je snel een steak klaarmaken, dan kan dat makkelijk in een half uurtje. Wil je daarentegen een overheerlijke hutsepot maken, dan mag je al snel rekenen op 2,5 uur.

Het favoriete gerecht van Deugenieten

Ons favoriete gerechtje uit het kookboek is macaroni-gratin. Met wat macaroni, ham, boter, bloem en melk als basis, maak je dit gerechtje in iets meer dan een half uurtje klaar. Nog wat nootmuskaat en geraspte kaas erbij, even onder de grill en voilà: smullen maar van dit gewoon lekker gerechtje.

Elk beschreven recept wordt begeleid door een fraaie foto van het klaargemaakte gerecht. Mooi op het bord gedresseerd, zonder te veel franjes. Kortom zoals we het thuis ook doen. Doorheen het boek staan sfeerfoto’s van Annie op de Evanna, Annie die in haar potten roert en Annie als gastvrije vrouw die het eten serveert.

Wil je ook ‘koken met Annie’? Ga dan aan de slag met deze gewone recepten en maak zelf de meest overheerlijke gewone gerechten klaar. Net als Gert, James en hun gasten weten wij de ‘gewone kost zonder veel tamtam’ alvast zeer te smaken. ‘Doe maar gewoon! – Koken met Annie’ vind je in de boekhandel in je buurt of online bij bol.com en BookSpot.

Annie Deleersnijder (74) is een selfmade kok. Jarenlang verwende ze haar gasten in café Visserswelzijn in Oostduinkerke. Toen ze aan boord ging van de Evanna om er te koken voor Gert Verhulst, James Cooke en hun gasten in Gert Late Night werd ze zelf een Bekende Vlaming. Gert, James en hun gasten weten de ‘gewone kost zonder veel tamtam’ zeer te smaken. In ‘Doe maar gewoon! – Koken met Annie’ geeft Annie nu haar 45 favoriete recepten prijs.

KokenKoken
BookSpot de online boekwinkel
Volg ons op sociale media of contacteer ons