Anastasia, het mysterieuze verhaal van de laatste Romanov-prinses

Anastasia, het mysterieuze verhaal van de laatste Romanov-prinses

15 maart 2020 0 Door Deugenieten

De spectaculaire musical ‘Anastasia’ is geïnspireerd op de beroemde animatiefilm uit 1997 en vertelt het mysterieuze verhaal van de laatste Russische tsarendochter Anastasia Romanov.

Na jaren aan de macht, kwam er in 1918 een einde aan de tsarendynastie in Rusland. Al snel ontstonden er geruchten dat de tsarendochter Anastasia Romanov de aanval van de bolsjewieken op haar familie had overleefd. Maar wat was er gebeurd met Anastasia? Jaren na de mysterieuze verdwijning van de beroemde Romanov-prinses, duikt er in Rusland een vrouw op zonder naam en geschiedenis.

Een onvergetelijke ontdekkingsreis

De musical ‘Anastasia’ volgt Anya, een weeskind dat zich niets herinnert van vroeger en geen idee heeft wie ze is. Het enige wat ze bezit en dat een link heeft met haar verleden, is een muziekdoosje. Hoe kan het dat Anya sprekend lijkt op groothertogin Anastasia Romanov? Is ze écht de dochter van de vermoorde tsaar Nicolaas? Langzaam ontrafelt Anya haar familiegeschiedenis, om te ontdekken wie ze werkelijk is.

Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet-officier Gleb, vlucht Anya naar Parijs waar Anastasia’s grootmoeder woont. Terwijl iedereen rond Anya een dubbele agenda blijkt te hebben, telt nog maar één ding: Is Anya echt de illustere Anastasia Romanov of is ze één van de vele bedriegsters die uit zijn op het Romanov-fortuin?

Anastasia is een verbluffende musical vol met heerlijke muziek, prachtige songs, oogverblindende decors en schitterende kostuums.

De hoofdrol van ‘Anya’ wordt op fantastische wijze vertolkt door Tessa Sunniva van Tol, die in Nederland eerder de hoofdrol speelde in de musical The Little Mermaid en de afgelopen jaren in Duitsland de rol van Jane in Tarzan op zich nam. Milan van Waardenburg speelt Dmitri, de mannelijke tegenspeler van Anastasia. Gerrie van der Klei neemt de rol van Grootvorstin Maria voor haar rekening. René van Kooten keert met zijn rol als Gleb, een meedogenloze Sovjet-officier, terug naar het theater waar zijn carrière als musicalacteur ooit begon. Ellen Evers tekent voor de rol van Lily, de hofdame van de Grootvorstin en Ad Knippels speelt de rol van Vlad, de rechterhand van Dmitri die dankzij zijn relatie met Lily er uiteindelijk in slaagt een ontmoeting tussen Anya en de Grootvorstin te regelen.

Anastasia is exclusief te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Scènefoto’s: Roy Beusker Fotografie en Annemieke van der Togt

Volg ons op sociale media of contacteer ons