Alexis Quaretti van Oceania Cruises opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France

Alexis Quaretti van Oceania Cruises opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France

30 mei 2023 0 Door Deugenieten

Alexis Quaretti, de Senior Culinary Director van Oceania Cruises, is opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France. Oceania Cruises is de enige grote cruisemaatschappij met twee Master Chefs of France.

Chef Alexis Quaretti, de Senior Culinary Director van Oceania Cruises, ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij, is opgenomen in de prestigieuze echelons van de Maîtres Cuisiniers de France. Quaretti voegt zich bij Oceania Cruises’ Vice President of Culinary Eric Barale, die Quaretti als peetvader begeleidde in het programma diende. Als zodanig is Oceania Cruises de enige grote cruisemaatschappij met twee meesterkoks van Frankrijk.

De vereniging van Meesterkoks van Frankrijk werd opgericht in 1951 met als doel om de Franse culinaire kunsten over de hele wereld te ondersteunen en te promoten. Deze missie wordt belichaamd door de chef-kokleden die, als ambassadeur van de Franse keuken en cultuur, verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van dit erfgoed aan hun leerlingen.

Frank A. Del Rio, de president van Oceania Cruises, zegt dat het opmerkelijk is dat twee meesterkoks het culinaire team van de luxe rederij leiden. “Chef-kok Eric en chef-kok Alexis zijn beiden al lang lid van het culinaire team, Eric was een van de eerste leden van de culinaire familie van Oceania Cruises en Alexis kwam kort daarna bij ons in 2004. De voelbare verwantschap en passie binnen het culinaire team bewijzen dat Oceania Cruises niet alleen The Finest Cuisine at Sea serveert, maar ook het beste culinaire team op zee heeft.”

Voor Alexis Quaretti is het een van de grootste eerbewijzen in zijn carrière om opgenomen te worden in de Meesterkoks van Frankrijk en hij kijkt er dan ook naar uit om deel uit te maken van de prestigieuze organisatie. “Ik ben er altijd trots op geweest om de Franse culinaire idealen te vertegenwoordigen en ik heb het geluk dat ik het beste van het beste naar Oceania Cruises kan brengen. Ik wil mijn vriend en collega chef-kok Eric Barale bedanken voor het feit dat hij gedurende het hele proces mijn peetvader is geweest en mij gedurende mijn hele carrière constant heeft begeleid en geadviseerd,” besluit Quaretti.

Gedreven door de wens om van Oceania Cruises een bestemming te maken voor plezierzoekers die op zoek zijn naar unieke ervaringen, heeft Quaretti een menu samengesteld met universele wereldsmaken met zijn eigen Franse expertise en unieke voorliefde voor diverse producten. Zijn steeds wisselende menu’s vieren de meest verse ingrediënten en zijn geïnspireerd door zijn thuisland Frankrijk en zijn wereldreizen. Als manager voor de ontwikkeling van nieuwe recepten heeft Quaretti elk gerecht dat op een schip van Oceania Cruises wordt geserveerd ontworpen, gemaakt en getest. Hij en zijn getalenteerde team creëren elk jaar ongeveer 300 nieuwe recepten om de menu’s aan boord voortdurend te vernieuwen en verbeteren.

Meer informatie over het luxe product van Oceania Cruises, de voortreffelijke keuken en de vakkundig samengestelde reiservaringen vind je op OceaniaCruises.com.

Lees ook: Hilton Imperial Dubrovnik – Pure luxe aan de Parel van de Adriatische kust

Volg ons op sociale media of contacteer ons