Cadeautip: 5 reisboeken die je zin geven om de wereld te ontdekken

Cadeautip: 5 reisboeken die je zin geven om de wereld te ontdekken

16 december 2021 0 Door Deugenieten

Heb je elke centimeter van je binnenmuren bestudeerd en ben je dat thuisblijven meer dan beu, dan wordt het dringend tijd om opnieuw de wijde wereld in te trekken. Om je alvast op weg te helpen selecteerden wij 5 reisboeken die je zin geven om de wereld te ontdekken.

1000 dingen doen in Nederland

Heb je een weekje vakantie maar geen concrete plannen of idee wat te doen, dan is ‘1000 dingen doen in Nederland‘ het boek voor jou. Het heerlijke inspiratieboek van Jeroen van der Spek staat barstensvol originele uitjes en laat je zien waarom het bij onze noorderburen zo leuk is. Je ontdekt tientallen originele uitjes van museumbezoek tot avontuurlijke activiteiten en van funshoppen tot coole uitstapjes met kids. Of wat dacht je van survivallen boven de koeien, overnachten in een vogelhuisje of de code kraken van een onderwater escaperoom? Alle tips en ideeën staan overzichtelijk gerangschikt per provincie en worden afgewisseld met top 10-lijstjes van filmlocaties, natuurgebieden en de mooiste terrassen… Kortom een must-have voor iedereen die er graag op uitgaat.

Insta Travel

Kim van Weering is freelance journalist en contentmaker met een grote liefde voor Instagram. Daar speurt ze dagelijks naar toffe bestemmingen, die ze vervolgens deelt met haar reislustige volgers. Zo kreeg ze het idee voor ‘Insta Travel’, een mooi boek met de 75 favoriete bestemmingen van Nederlandse en Belgische Instagram travelers. Zo krijg je een mooi beeld en informatie over de adembenemende Seealpsee-hike in Zwitserland, knusse Franse dorpjes en verrassend leuke Duitse stadjes. Leuk is dat elle bestemmingen relatief dicht bij huis zijn zodat je er prima met de auto of het openbaar vervoer kunt komen en je niet per se het vliegtuig hoeft te nemen. Een ‘Insta Travel’ is een wanderlust opwekkend boek bomvol inspiratie, tips en prachtige (Instagram)foto’s. Een must-have op de koffietafel van elke reisfanaat.

Back to Nature

In 2019 kreeg Eva Spigt onverklaarbare gezondheidsklachten en liep ze helemaal vast. Om een beetje te ontspannen begon ze samen met haar vriendin en Nicola Dow lange wandelingen door Nederland te maken. De urenlange wandelingen werden een manier om te vertragen, te verstillen en zich te laten verwonderen. In ‘Back to Nature‘ nemen Eva en Nicola je mee op avontuur in de Nederlandse natuur. Want al wandelend zie je niet alleen hoe verschrikkelijk mooi Nederland is maar ontdek je ook hoe goed het voor je is. Met hun boek willen de dames anderen enthousiast maken om het prachtige Nederlandse landschap te voet te ontdekken én bewust te worden van de invloedrijke kracht van de natuur op lichaam en geest. In dit boek hebben ze de mooiste wandelingen op een rij gezet, met bijbehorende activiteiten en een stukje persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het plukken van je eigen rucola of duindoornbessen. Echte diehards kunnen dan weer gaan winterkamperen of een duik nemen in de koude zee!

101 wereldwonderen

Van Antarctica en de Amazone tot de Victoriawatervallen en de Chinese Muur. In het spectaculaire ‘101 wereldwonderen‘ van Lonely Planet vind je 101 schitterende plekken die de wereld absoluut verbazingwekkend maken. Daarnaast ontdek je hoe je ze zelf kan gaan bekijken en ontdekken. Deze inspirerende gids staat boordevol praktische adviezen van reisexperts over hoe je er komt, wanneer je de wonderbaarlijke plekken het best kan bezoeken en waar je kan overnachten. Kortom reisplannen voor ieder budget.

Al sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers van over de hele wereld al met uitgebreide, betrouwbare en onafhankelijke reisadviezen. In al hun reisgidsen en reisboeken worden de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden uitgebreid beschreven en helpen ze je de beste keuzes maken.

Clanlands

In ‘Clanlands’ trekken de Schotse acteurs en vrienden Sam Heughan en Graham McTavish, bekend van Netflix-serie Outlander, met een roestige camper op een humoristisch avontuur doorheen Schotland.

Clanlands‘ is het verslag van hun epische trip door hun thuisland waar ze de pracht van de Schotse Hooglanden ontdekken. De twee trokken per camper, boot, kajak en fiets van kust naar meer en van vallei naar piek, terwijl ze zich tegoed deden aan de Schotse cultuur en geschiedenis. De vele weken samen opeengepakt, een bijna-doodervaring en ontmoetingen met een scala aan bijzondere mensen deed de vriendschap tussen Sam en Graham rijpen als een goede single malt. Tijdens hun indrukwekkende tocht overdenken ze hun film- en theatercarrières, herontdekken ze hun geboorteland in al zijn grootsheid en vinden ze bovenal zichzelf terug.

Lees ook: 365 buitengewone plekken om te ontdekken in Wallonië en de Ardennen

Volg ons op sociale media of contacteer ons