5 redenen waarom een cruise de ideale gezinsvakantie is

5 redenen waarom een cruise de ideale gezinsvakantie is

17 januari 2020 0 Door Deugenieten

Je hoort het steeds vaker: cruisen zit in de lift. Volgens voorspellingen van CLIA, de grootste organisatie van cruiserederijen, zullen dit jaar maar liefst 32 miljoen vakantiegangers kiezen voor een vakantie op zee. Met het oog op de komende zomervakantie bekijken we graag waarom een cruise de ideale gezinsvakantie is.

Budgetvriendelijk

Laten we maar met de deur in huis vallen en het hebben over de kostprijs van een cruisevakantie. Die valt reuze mee. Rederijen zijn namelijk op zoek gegaan naar manieren om cruises betaalbaar te maken voor gezinnen. Een antwoord daarop zijn grotere schepen. Cruiseschepen worden ook steeds zuiniger, zodat een lager brandstofverbruik helpt om de kost van een ticket binnen de perken te houden. Bovendien worden de schepen steeds milievriendelijker en varen de nieuwste schepen op LNG.

Familierederijen als Costa en MSC hebben bijvoorbeeld zeer scherpe tarieven, waarbij kinderen die een hut delen met de ouders (bijna) gratis mee op cruise gaan. Als kinderen groter worden slapen ze wellicht liever in hun eigen hut. Bij het boeken kan je daarom vragen naar kajuiten met communicerende deur én balkon. Of je kan om de prijs te drukken voor de kinderen een aanpalende binnenhut kiezen.

Belangrijk om te weten is dat cruises altijd volpension zijn. Aan boord van elk schip is altijd minstens één hoofdrestaurant en één buffetrestaurant dat inbegrepen is. Van hamburgers met frietjes, tot pizza en ijsjes, zoveel is gratis. Voor softdrinks zijn er formules met drankpakketten, zodat je exact je vakantie kan budgetteren. Bij Disney Cruise Line eet je elke avond in een ander themarestaurant.

Lekker eten

Rederijen als AIDA en Norwegian Cruise Line (NCL) hebben speciale familierestaurants, waar zelfs de buffetten op kinderhoogte zijn gemaakt. Helemaal te gek zijn de showrestaurants waar jong en oud genieten van de behendigheid van de teppanyaki-chef.

De flexibiliteit om te eten waar en wanneer je wil is ideaal voor gezinnen. Zo kan iedereen leven op zijn eigen vakantieritme. Als papa en mama eens een romantisch etentje willen, is er vaak opvang voor de kinderen. Sommige schepen hebben zelfs crèches voor baby’s van minimum zes maanden oud. Tieners hebben dan weer hun eigen chill-out lounges en discotheken, met de heerlijkste alcoholvrije cocktails en… ouders zijn er niet toegelaten.

Waterpret

Als kinderen een zwembad zien zijn ze al vaak niet meer te houden. Water is vakantie! Daarom zijn er op grote schepen meerdere zwembaden, vaak met indrukwekkende glijbanen.

Voor de allerkleinste is er dikwijls een aquapark met leuke fonteinen en kleurrijke waterspeeltjes, zoals op de schepen van Royal Caribbean en Carnival Cruise Line.

De activiteiten aan boord

Je vervelen aan boord van een modern familieschip is t-o-t-a-a-l onmogelijk. Je weet niet wat je ziet als je aan boord komt: klimmuren en touwenparcours, lasergames, surf- of Formule-1-simulators, sportfaciliteiten, knutselateliers… Of wat dacht je nog van: ijsschaatspistes bij Royal Caribbean, een fietsmonorail en een rollercoaster bij Carnival Cruise Line, een karting circuit bij NCL, of een zip-line bij MSC. Soms hou je het niet voor mogelijk!

Kinderen vinden het geweldig om met de ouders naar een spektakel te gaan kijken. Aan land kosten die shows stukken van mensen; aan boord zijn ze bijna altijd gratis. Hoe groter het schip, hoe groter de show producties. Op sommige schepen van MSC is er zelfs een speciaal ‘Cirque du Soleil’ theater.

Toch hoeft het niet altijd zo spectaculair te zijn. Animatoren zorgen voor leuke spelletjes, zoals schattenjacht, of piratenfeestjes.

Ontdekkingsreis

Een reis met een schip is al een ongelofelijk avontuur op zich. Elke nieuwe haven, elk nieuw land is een nieuwe ontdekkingsreis.

Een cruiseschip is bovendien een veilige omgeving. Hierdoor kunnen kinderen hun eigen ding doen, zonder dat de ouders er steeds moeten bij zijn. Zo kunnen groot en klein elk op hun manier de dag invullen, en komt het gezin ’s avonds weer samen. Multigeneratie cruises worden dan ook steeds populairder. Kleinkinderen, ouders en grootouders kunnen samen een prachtige reis maken, terwijl er toch genoeg tijd is voor individuele vrijheid. Het gevoel om samen op een schip te zijn is er een om nog lang te koesteren.

Dat op elk schip de hotelkamer bij wijze van spreken meereist, zorgt er tot slot nog voor dat het ook vakantie is voor papa en mama. Geen gedoe met het in- en uitpakken van koffers, het opmaken van bedden, of het rijden naar een volgende bestemming.

Zoals je ziet is een cruise is één groot feest voor het ganse gezin. Een reis om nooit te vergeten!

Volg ons op sociale media of contacteer ons